Region Hovedstaden

Dansk er god latin på hospitalet

Del

Det skal være nemmere at finde rundt på Region Hovedstadens hospitaler. Derfor skifter afdelingerne de latinske og græske navne ud med mere mundrette danske navne.

Har du styr på, hvad Endokrinologisk afdeling gør? Hvad med Thoraxkirurgi? Det kan være svært for patienter og pårørende at finde rundt i de nuværende betegnelser på hospitalsafdelingerne, og derfor skifter Region Hovedstaden navnene ud med mere forståelige navne. På den måde bliver Endokrinologisk afdeling til afdeling for hormon- og stofskiftesygdomme, og thoraxkirurgi bliver til hjerte- og lungekirurgi.

Det skal være nemmere at finde vej
Udskiftningen sker som led i Region Hovedstadens mål om at patientens situation skal styre forløbet.

- Når man kommer på hospitalet, er man i forvejen typisk under meget pres, og vi vil skabe den bedst mulige oplevelse for patienter og pårørende. Det skal blandt andet være lettere at finde rundt, og derfor vil vi gerne have forståelige og tydelige skilte, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Processen er i gang
På Gentofte Hospital har man allerede byttet de gamle skilte på græsk og latin ud med de nye danske navne. Det har dannet grobund for en undersøgelse blandt borgere og patienter, og den viser, at klart de fleste foretrækker danske navne. Nu er planen så, at resten af Region Hovedstadens hospitaler skal følge trop.

- Det kommer til at tage noget tid, for det er faktisk overraskende dyrt at skifte så mange skilte ud. Derfor gør vi det stille og roligt og holder fokus på at prioritere patienterne, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Yderligere information:

Projektleder Nikoline Ridder Christensen, mobil: 23 48 36 29

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum