Dansk Energi

Dansk Energi: TV2-anklager mod Danmark er på kanten af fusk

Del

TV2-påstand om ”svindel” i dansk CO2-regnskab for biomasse er lodret forkert. Danmark opgør det på samme måde som alle andre lande: efter internationalt anerkendte metoder

Danmarks brug af biomasse har på ganske få år fjernet næsten alt kul fra danske kraftvarmeværker, og det er en gevinst for klimaet. Når man brænder træ af udledes CO2, men den udledning er allerede talt med i regnskabet i landet, hvor træet er fældet. Sådan er det vedtaget internationalt, og de retningslinjer følger Danmark som alle andre.

Alligevel påstår TV2, at Danmark ”svindler med klimaregnskabet” og dermed sminker sig grøn, men det er noget vrøvl, mener Dansk Energi.

- At påstå, at Danmark svindler er simpelthen, ja, svindel med ord. Danmark afrapporterer brug af biomasse i energisystemet på samme måde, som alle andre lande gør. Vores land følger gældende regler, siger Lars Aagaard, administrerende direktør, Dansk Energi.

Når Danmark ikke tæller afbrænding af træet med i sit klimaregnskab, er det, fordi træet tæller med som CO2-udledning, i det øjeblik det bliver fældet. Hvis Danmark tæller det med, når vi brænder det af, sker et dobbeltregnskab, så træet tæller med to gange.

- Om det er den rigtige måde at opgøre det på, er en fair diskussion, men det gør ikke Danmark til svindler, at vi følger de internationale regler, mener Lars Aagaard. 

Nøgleord

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

Dansk Energi om Klimarådets rapport: 2021 bliver afgørende for 2030-målet26.2.2021 10:39:10 CET | Pressemeddelelse

Klimarådet giver med sin nye rapport det gule kort til regeringen og partierne bag klimaloven. Dansk Energi er enig i, at der er brug for at speede klimaindsatsen op og gøre planerne mere konkrete. Her bør en prisansættelse på CO2, udfasning af naturgas i boligopvarmningen og diesel i den tunge transport samt sammenhængende satsning på CO2-fangst og power-to-X stå øverst på listen over beslutninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum