Dansk Energi

Dansk Energi: Fin aftale om affald – nu må vi videre

Del

Mere genanvendelse, mindre afbrænding og, på sigt, CO2-fangst er målet med ny aftale om affald. Det ligger helt i tråd med anbefalingerne fra regeringens Klimapartnerskab for energi og forsyning. Det siger Dansk Energi, der nu opfordrer til intense forhandlinger om resten af regeringens klimaudspil.

Regeringen har her til formiddag landet en ny aftale om fremtidens affaldsforbrænding med alle partier i Folketinget undtagen Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. I 2030 skal 80 pct. af plast udsorteres, en større del af forbrændingskapaciteten skal lukkes, affaldsimporten skal skrumpes, og på længere sigt skal den alt for store mængde CO2, der kommer ud af affaldsforbrændingens skorstene, fanges.

Det er det helt rigtige fokus, lyder det fra Dansk Energi.

- Vi skal brænde meget mindre plastik af og genanvende langt mere og vi skal fange CO2 hvis affaldssektoren skal bidrage til Danmarks klimamål, siger administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard og fortsætter:

- På den måde kan aftalen blive starten på en ny og nødvendig klimaepoke for den danske affaldssektor, og den vil ligge helt i tråd med anbefalingerne fra Klimapartnerskabet for energi og forsyning.

Han er dog på klimaets vegne ærgerlig over, at det har taget omkring fire uger at forhandle en aftale på plads. Affaldsaftalen udgør nemlig kun et lille hjørne af regeringens samlede klimaudspil, som blev præsenteret i sidste måned. Derfor pointerer han, at regeringen har travlt, for det haster med at få vedtaget langt flere klimatiltag inden Danmark går på sommerferie om et par uger.

- Det er godt, at der endeligt er landet en aftale på affald, men den fylder jo kun et hjørne i regeringens klimaudspil. Vi har brug for en hurtig afklaring på fremtidens udbygning af havvind, tilskud til Power-to-X og de afgiftsjusteringer, der vil få danskerne til at udfase naturgas og olie som kilde til opvarmning. Alt det skal man nu nå over de næste par uger. Så man har travlt, siger Lars Aagaard.

Kontakter

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum