Dansk Energi

DANSK ELBIL ALLIANCE: Grøn omstilling kræver mange grønne biler

Del

ELBILER: Kommissionen for grøn omstilling af personbiler har i dag fremlagt sin rapport med forslag til en ny bilbeskatning. Kommissionen peger på flere nye afgiftsmodeller, men leverer ikke en model der er tilstrækkelige til at indfri 70-procentsmålsætningen.

Hos Dansk Elbil Alliance byder branchechef Lærke Flader kommissionens arbejde velkomment og glæder sig over, at der nu er kommet et bud på en ny og langsigtet bilbeskatningsmodel:

-          Der er flere gode takter i kommissionens anbefalinger. Jeg hæfter mig især ved, at markedet kan se frem til en mere langsigtet og stabil bilbeskatningsmodel, der er grønnere og mere enkel, end hvad i har i dag, siger Lærke Flader.

Lærke Flader fortsætter:

-          Det afgørende er, at man laver en model, der leverer på de ambitioner, der er fastlagt i klimaloven. Og her er jeg bekymret for, om kommissionen er gået langt nok i forhold til at fremme de grønne biler. Hvis man ikke finder markante CO2-reduktioner i biltransporten, så skal de jo findes i andre sektorer, som tung transport eller landbruget, hvor CO2-reduktioner både er sværere og dyrere.

Også fra Danfoss, som er underleverandør til bilindustrien og medlem af Dansk Elbil Alliance havde man håbet på en mere ambitiøs model:

-          Vi har en enestående chance for at vise resten af verden, hvordan vi indfrier klimamålene og ikke ender som et u-land inden for elektricificering af biler – samtidig med at vi understøtter det store eksportpotentiale for alle de danske virksomheder, der leverer til bilbranchen. Et eksport potientiale som eksploderer lige om lidt, når hele verden bliver elektrisk. Derfor er det vigtigt, at vi er ambitiøse, ellers risikerer vi at tabe momentum. Der er grønne bilafgifter også sund industripolitik, siger Claus A. Petersen, administrerende direktør i Danfoss Silicon Power.

Claus A. Petersen fortsætter:

-          Danfoss har en ambition om, at alle virksomhedens biler er nulemissionsbiler i 2030, og ser gerne, at firmabiler i højere grad er elbiler i fremtiden, men det kræver bedre incitamenter for at vælge en elbil som firmabil. Vi vurderer, at man skal effektuere kommissionens forslag til at gøre det lettere for virksomheder at omstille biler til grønne drivmidler samt at hjemmeladere også fritages for beskatning, siger Claus A. Petersen.

Lærke Flader bemærker, at kommissionens forslag om, at man skal se på elafgiften, er vigtig. Det handler om, at el til opladning af elbiler står til at stige til 78,9 øre per kWh i 2022:

-          Der skal tænkes grønt i hele afgiftsspektret, så vi undgår et prishop på el til opladning. En stigning i elafgiften vil betyde, at el til elbiler vil blive beskattet tre gange så hårdt som diesel. Det giver slet ikke mening, da strømmen er grøn. Det skal være billigere at køre på grønne brændstoffer end sorte, når vi skal have danskernes til at vælge elbilen.  Dertil kommer forslaget om fradrag for grønne firmabiler, som vi håber, at politikerne vil tage til sig.

Dertil ser vi frem til de øvrige politiske forhandlinger, som også betyder noget for omstillingen af transporten. På regeringens opgaveliste for efteråret står blandt andet at lande en klimaaftale for transportsektoren, der skal løfte udfordringerne med infrastrukturen og andre trafikale elementer med betydning for den grønne transport.

Nøgleord

Kontakter

Inger Schroll-Fleischer
presserådgiver
tlf. 22650919

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk
Om Dansk Elbil Alliance

Dansk Elbil Alliance er brancheorganisationen for danske virksomheder med direkte kommerciel interesse i elbilers introduktion i Danmark.

Alliancen består af medlemsvirksomheder fra hele værdikæden for elbiler, herunder energiselskaber, komponentleverandører, operatører af ladeinfrastruktur, elbilproducenter, vidensinstitutioner og virksomheder, der bruger elbiler.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum