Patent- og VaremærkestyrelsenPatent- og VaremærkestyrelsenPatent- og Varemærkestyrelsen

Dansk designvirksomhed nomineret til fornem europæisk pris

Del

Virksomheden Marcus Pedersen har bragt sit brugervenlige design ud på internationale markeder og ind i nogle af verdens største lufthavne. Nu er virksomheden fra Frederiksberg nomineret til årets prestigefyldte DesignEuropa Award.

Niels Marcus Pedersen har på få år skabt en succesfuld eksportvirksomhed
Niels Marcus Pedersen har på få år skabt en succesfuld eksportvirksomhed

Det er ofte dansk møbel- og modedesign, der løber med den internationale hæder, men nu gør en selvbetjeningsløsning inden for bagageindtjekning i lufthavne sig også gældende. Det står klart efter den designvirksomheden Marcus Pedersen fornylig blev nomineret til DesignEuropa Award i kategorien små og nye virksomheder med sit produkt Air.Go 2.0.

Air.Go 2.0, der er et produkt til brug i lufthavne, og som forhindrer kø ved indtjeknings-skranken, imponerer med sit brugervenlige design. Marcus Pedersens dygtige kommercielle brug af designet betyder, at produktet i dag anvendes i nogle af de største internationale lufthavne i blandt andet Hamborg og Toronto, der tilsammen har mere end 21 millioner passagerer årligt.

”Vi er stolte af at være nomineret og blandt de sidste fire finalister til DesignEuropa. Mange lufthavne verden over gør meget ud af design og gode brugeroplevelser. Det understøtter vi med vores produkt, og det har været en væsentlig grund til, at det er blevet til en succes,” siger Niels Marcus Pedersen, CEO og ejer af Marcus Pedersen.

”Det er en meget flot og fortjent anerkendelse af Marcus Pedersen og dansk design. Kreative kompetencer bygger bro mellem teknologi og adfærd, så brugeroplevelsen bliver stærkere, og det er noget, der i stigende grad er brug for. Derfor er det også afgørende, at flere benytter sig af designrettigheder, for det kan meget vel være et vigtig middel til at opnå succes i og udenfor landets grænser, ” siger Torben Engholm Kristensen, juridisk specialkonsulent i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Design og kreative erhverv udgør en af Danmarks styrkepositioner. De danske kreative erhverv har i dag 79.200 ansatte, omsætter for 248 mia. kr., og eksporten er steget fra 48 mia. kr. i 2009 til 92 mia. kr. i 2016. De kreative erhvervs andel af Danmarks samlede eksport er dermed steget til knap 8,5 pct. i 2016.

Der er i alt fire europæiske virksomheder nomineret i kategorien ”små og nye virksomheder”. Foruden Marcus Pedersen er en tysk virksomhed nomineret, som med et system giver kvinder mulighed for selv at foretage en pålidelig, smertefri og effektiv brystundersøgelse derhjemme. Desuden er et cykelparkeringssystem og en bæredygtig filtstol nomineret i samme kategori. Der er ligeledes nomineret fire virksomheder i kategorien ”Industri”.

Den administrerende direktør for Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret, Christian Archambeau, siger:

”Vores otte fremragende finalister demonstrerer mangfoldigheden af industrielt design og dets anvendelse i en bred vifte af økonomiske sektorer. Dette er et vidnesbyrd om designets betydning som værdifuldt forretningsaktiv og som motor for jobskabelse og økonomisk vækst”.

Vinderne bliver kåret den 27. november ved DesignEuropa-prisoverrækkelsen i Warszawa.


Fakta om Marcus Pedersen

  • Marcus Pedersen er et dansk designfirma specialiseret i design, udvikling og fremstilling af produkter og møbler til lufthavne og offentlige områder. Virksomheden ønsker at skabe morgendagens brugeroplevelser i lufthavne ved at designe og udvikle den næste generation af produkter, som passagererne samarbejder med på vej gennem lufthavnen.
  • I 2012 startede Niels Marcus Pedersen virksomheden som fjerde generation, og han har skabt en succesfuld eksportvirksomhed. Han leder nu virksomheden med mange af de samme ideer om produktion og kvalitet, der blev født for over 100 år siden i 1907, da Marcus Pedersen startede firmaet i Aalborg, Danmark. Virksomheden var dengang kendt for tømrerarbejde af meget høj kvalitet.
  • Marcus Pedersen har i alt 15 ansatte, fordelt mellem produktionen i Nørresundby og hovedkontoret på Frederiksberg
  • Air.Go 2.0 eksporteres for nuværende til Canada, USA, Tyskland, Indien og Sverige.
  • Fra 2017 til 2018 oplevede Marcus Pedersen en omsætningsstigning på mere end 130 procent.

Fakta om DesignEuropa-priserne

DesignEuropa-prisoverrækkelsen 2018 organiseres af Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) i samarbejde med det polske patentkontor (UPRP). Prisen gives som anerkendelse af fremragende indsats inden for design og designstyring blandt indehavere af et registreret EF-design (RCD), hvad enten de er individuelle      rettighedshavere eller små eller store virksomheder. Det registrerede EF-design (RCD) er en enhedsbestemt intellektuel ejendomsret, der er gyldig i alle 28 EU-medlemsstater og forvaltes af EUIPO.

    
Fakta om EUIPO     
EUIPO, Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret, er et decentralt EU-agentur med hjemsted i Alicante, Spanien. Agenturet står for registrering af EU-varemærker (EUTM) og registrerede EF-design (RCD), som begge giver beskyttelse af intellektuelle ejendomsrettigheder i alle EU's 28 medlemsstater. Kontoret samarbejder      også med de nationale og regionale IP-kontorer i EU.

Kontakter

Niels Marcus Pedersen, CEO og ejer af Marcus Pedersen, telefon 40 90 06 02
Tine Heide, Kommunikationschef, Patent- og Varemærkestyrelsen, telefon 20 76 92 08
Ruth McDonald, Ruth.MCDONALD@euipo.europa.eu, telefon +34 965 137 676

Tine Heide ThomsenKommunikationschef

Tine er Kommunikationschef i Patent- og Varemærkestyrelsen. Ring til Tine hvis du vil i kontakt med Patent- og Varemærkestyrelsen.

+45 43 50 83 16tiht@dkpro.dk

Billeder

Niels Marcus Pedersen har på få år skabt en succesfuld eksportvirksomhed
Niels Marcus Pedersen har på få år skabt en succesfuld eksportvirksomhed
Download
Air.Go 2.0 er blandt andet i brug i Toronto lufthavn.
Air.Go 2.0 er blandt andet i brug i Toronto lufthavn.
Download

Information om Patent- og Varemærkestyrelsen

Patent- og Varemærkestyrelsen
Patent- og Varemærkestyrelsen
Helgeshøj Allé 81
2630 Taastrup

43 50 80 00https://www.dkpto.dk/

Om Patent- og Varemærkestyrelsen. Patent- og Varemærkestyrelsen er en dynamisk, moderne og markedsorienteret Styrelse under Erhvervsministeriet. Vi hjælper virksomheder med at skabe forretning ud af deres ideer. Vi leverer målrettet information og vejleder i hele udviklingsprocessen fra idé til aktiv, og vi behandler og udsteder rettigheder på patenter, designs og varemærker. Styrelsen beskæftiger ca. 200 medarbejdere, hvoraf 35 er placeret i Ikast og de resterende i Høje Taastrup.

Følg pressemeddelelser fra Patent- og Varemærkestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Patent- og Varemærkestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum