Det Kongelige TeaterDet Kongelige Teater

Dansk Danseteater indtager Operaens Takkelloft med dobbelt dansepremiere inspireret af valsens historie

Del

Med forestillingen Vals præsenterer Det Kongelige Teater et gæstespil af Dansk Danseteater. Vals er to visuelt medrivende urpremierer af to af den internationale dansescenens mest interessante koreografer, som viser spændvidden i tidens moderne dans. Vals markerer tilmed Dansk Danseteaters indflytning på Operaen, som bliver kompagniets nye domicil fra primo 2017

"Hindrer nogen dig i at følge din egen takt? Får alt dig til at ændre rytme? Er alt en byrde i dit partitur af bevægelser? Vil du ikke danse? Synes du ikke om valsen? Vil du ikke danse den så tæt?"

Den spanske multikunstner Marcos Morau (kunstnerisk leder af La Veronal, Spanien) er pt. en af Europas mest eftertragtede, moderne koreografer. Morau har tidligere ladet sig inspirere af ikoniske filmskabere som Fellini og surrealisten Buñuel, og i aftenens første værk Vals dykker han ned i den klassiske musik og udforsker to af den klassiske musiks største komponister Strauss og Sibelius. Her benytter han, med afsæt i den akavede krop, den berømte vals som en flamboyant og underholdende parafrase på vores samtid, og stiller spørgsmålstegn ved kropslighedens og dansens betydning for os i dag. Scenografi og kostumedesign er skabt af hhv. Johan Kølkjær og Kenth Fredin, som begge har arbejdet med et univers bestående af sorte pailletter.

Amerikanske Stephen Shropshire (tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans, Holland) står for aftenens andet værk Knot. Han har de seneste år været en fast del af den hollandske dansescene, og udmærker sig især ved at arbejde med dansen ud fra strukturelle og minimalistiske talsystemer. I Knot undersøger Shropshire sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab til helt nye toner fra lyddesigneren Chris O’Connor - en af New Zealands mest spændende nulevende komponister.

Om Vals og Dansk Danseteaters flytning til Operaen siger kunstnerisk leder v. Dansk Danseteater Tim Rushton:
"Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere gæstespillet Vals på Takkelloftet af det spanske hotshot Marcos Morau og den etablerede amerikanske koreograf Stephen Shropshire. Disse to urpremierer markerer en helt ny epoke for kompagniet, både med indflytningen i vores nye domicil på Operaen og kunstnerisk med det øgede fokus vi vil have på samarbejder med internationale koreografer. Det bliver fantastisk endelig at kunne byde både nye og gamle publikummer velkommen i vores nye hjem. Et hjem, der i den grad åbner op for en lang række spændende kunstneriske muligheder."

Se trailer til Vals 
Download foto til Vals


FAKTA
Om indflytningen til Operaen
Dansk Danseteater indgår primo 2017 i et permanent lejemål på Det Kongelige Teater - og flytter således fra Dansehallerne på Vesterbro til Operaen på Holmen. Dansk Danseteater vil i fremtiden have optrædener på Takkelloftet to gange årligt.
Spillested: Takkelloftet, Operaen på Holmen
Spilletider/periode: 14.-22. januar 2017. Kl. 19:30 + 17:00 (søndage)
Pris: 147 - 245 kr.
Introduktion: Få en gratis introduktion til forestillingen i Takkelloftets foyer 45 minutter før forestillingsstart og få et unikt indblik i den kunstneriske proces.
Billetter: Billetter kan købes via danskdanseteater.dk, via kglteater.dk eller på tlf: +45 33 69 69 69
Varighed: Ca. 1 time og 20 minutter inklusiv pause

MEDVIRKENDE
Idé & Koncept: Tim Rushton.
Koreografi: Marcos Morau (Vals) og Stephen Shropshire (Knot)
Medvirkende: Dansk Danseteaters 15 dansere
Kostumedesign: Kasia Pol (Knot) og Kenth Fredin (Vals)
Musik: Sibelius, Strauss (Vals) og Chris O'Connor (Knot).
Lysdesign: Jacob Bjerregaard (Begge værker)
Scenografi: Johan Kølkjær (Vals) & Kasia Pol (Knot)

Kontakter

For mere info, interviews mm:

Julie Schlytter (Dansk Danseteater)
Tlf: +45 42 17 01 97 / +45 33 69 22 03
julie@danskdanseteater.dk
www.danskdanseteater.dk

Billeder

Links

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum