Dansk Byggeri

Dansk Byggeri tager skarp afstand fra tvangsarbejde og menneskehandel

Del

En dokumentarudsendelse på DR1 mandag aften viser eksempler på, hvordan udenlandske medarbejdere bliver groft udnyttet af skruppelløse bagmænd i byggebranchen. Dansk Byggeri tager dyb afstand fra enhver form for tvangsarbejde, slaveri og menneskehandel.

Ingen af virksomhederne, der omtales i udsendelsen, er medlem af Dansk Byggeri.

– Tvangsarbejde og menneskehandel hører ikke hjemme i et moderne samfund. Det er grov kriminalitet, som skal bekæmpes med alle midler. Det opfordrer vi myndigheder og politikere til at tage hånd om så hurtigt som muligt, siger underdirektør Inger Petersen Thalund, Dansk Byggeri.

Anbefalinger til at undgå de brodne kar

Dansk Byggeri har tre anbefalinger til at undgå de brodne kar i byggebranchen.

Sørg for at entrere med firmaer, der er omfattet af en overenskomst. Det sikrer ordentlige løn og arbejdsvilkår for de ansatte, lige som virksomheder kan være sikre på, at der er et fagretligt system til at sanktionere overtrædelser.

Kend dine leverandører. Det er vigtigt at møde op til byggemøderne ude på pladserne, så man lærer sine samarbejdspartnere at kende. Og det giver mulighed for at indskærpe, at der skal være ordentlige forhold hos underentreprenørerne. 

Sørg for at lave skriftlige aftaler med underleverandører, så det helt tydeligt fremgår, hvad der skal leveres og under hvilke vilkår, arbejdet skal foregå.

Kontakter

Underdirektør Inger Petersen Thalund, ipt@danskbyggeri.dk, telefon 26 21 33 23
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum