Dansk Byggeri

Dansk Byggeri ser frem til et mere effektivt Arbejdstilsyn

Del

Dansk Byggeri ser frem til, at Arbejdstilsynet bliver mere effektivt - og bakker op om de anbefalinger til fremtidens indsats på arbejdsmiljøområdet, som regeringens ekspertudvalg er kommet med.

Udspillet, der består af 18 anbefalinger, er udarbejdet af et ekspertudvalg, som regeringen har nedsat med repræsentanter fra blandt andet arbejdsmarkedets parter, KL og virksomhedsrepræsentanter. DA og LO har samlet tiltrådt anbefalingerne. Og Dansk Byggeri vil arbejde målrettet for, at de nu bliver omsat til virkelighed til gavn for medlemsvirksomhederne i bygge- og anlægsbranchen.   

- Når anbefalingerne skal udmøntes, vil Dansk Byggeri lægge vægt på, at Arbejdstilsynet bliver så effektivt som muligt. Og at tilsynets indsats fremover bliver baseret på fakta om arbejdsmiljø som for eksempel ulykkesstatistik, nedslidning og erhvervssygdomme. Vi vil også arbejde for, at der ikke kommer flere nye regler og love på arbejdsmiljøområdet, og at vi får fjernet flere  administrative byrder, siger direktør Peter Stenholm, Dansk Byggeri. 

Dansk Byggeri hilser velkommen, at det fortsat bliver muligt for parterne at skrive vejledninger og indgå aftaler om, hvordan arbejdsmiljøloven overholdes.

- Det kan være nødvendigt særligt i byggeriet, hvor teknikken og udviklingen ikke altid er den samme som på kontorer og på andre faste arbejdspladser, siger direktør Peter Stenholm, Dansk Byggeri.

Kontakter

Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, mmn@danskbyggeri.dk, telefon 22 45 47 72
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum