Dansk Byggeri

Dansk Byggeri er enig i, at illegal arbejdskraft skal bekæmpes

Del

Dansk Byggeri er enig med Socialdemokratiet i, at der skal slås hårdt ned på virksomheder, der systematisk benytter illegal arbejdskraft og dermed udnytter andre mennesker.

Forslaget om at slå hårdt ned på virksomheder, der udnytter ulovlig arbejdskraft, er en del af Socialdemokratiets udlændingepolitik, som blev fremlagt fredag eftermiddag. I planen foreslår partiet blandt andet højere bødestraffe og hårdere sanktioner over for virksomheder, der benytter ulovlig arbejdskraft og styrket kontrol fra myndighedernes side.

- Vi tager skarp afstand fra lovovertrædere, der systematisk benytter sig af ulovlig arbejdskraft og som udnytter illegale medarbejdere. Men det er heldigvis ikke et billede, vi genkender i den etablerede bygge- og anlægsbranche, hvor man arbejder inden for overenskomsten, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Ulovlige virksomheder ødelægger det for de andre

Virksomheder, der bryder loven og underbetaler og udnytter deres medarbejdere, ødelægger det for de etablerede virksomheder, som får sværere ved at klare sig i konkurrencen. Derfor går Dansk Byggeri ind for, at både politi og anklagemyndighed skal effektivisere - og om nødvendigt øge - kontrollen.

- Vi er åbne for, at myndighederne effektivt skal kunne kontrollere og efterforske sager, hvor der er mistanke om systematisk og gentagen brug af illegal arbejdskraft og udnyttelse af medarbejdere. At fratage en arbejdsgiver retten til at drive virksomhed, sådan som Socialdemokratiet foreslår, er et drastisk skridt. Men der skal slås hårdt ned på virksomheder, der bruger illegale medarbejdere systematisk, med forsæt og gentagne gange, siger Dansk Byggeris adm. direktør.

Kontrol på privat grund

Socialdemokratiet lægger også op til, at skattemyndighederne skal have adgang til at kontrollere byggepladser på privat grund.

- I Dansk Byggeri mener vi, at myndighederne skal have de magtmidler, der er nødvendige for at dæmme op for snyderi og lovbrud. Hvis myndighederne har behov for at få genindført retten til at kontrollere på privat grund, hvor der er synlig byggeaktivitet, må man se på det, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Kontakter

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, lsh@danskbyggeri.dk, telefon 41 19 33 04
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Holstebro Kommune er danmarksmester i at udlicitere tekniske opgaver til private16.9.2019 05:00:00 CESTPressemeddelelse

I Holstebro har man overladt stort set hele arbejdet med at drive og vedligeholde kommunens veje, grønne anlæg, parker og rydde sne til private virksomheder. Næsten 91 procent af de tekniske opgaver er udliciteret, og det gør Holstebro Danmarks bedste, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri. Men der er store forskelle på, hvor meget de midt- og vestjyske kommuner udliciterer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum