Coop Danmark A/S

Dansk Blindesamfund deler sikkerhedsbriller ud i Kvickly

Del

50.000 gratis sikkerhedsbriller op til nytårsaften i Kvickly

Hellere sikkerhedsbriller én gang om året end blindestok hver dag resten af dit liv, lyder opfordringen fra Dansk Blindesamfund og Kvickly

Dansk Blindesamfund uddeler i år 50.000 par gratis sikkerhedsbriller i samarbejde med Coops Kvickly-butikker landet over. Håbet er, at flere bliver opmærksomme på brillernes vigtighed og færre bliver nødt til at indløse medlemskab til Dansk Blindesamfund i januar og leve resten af livet uden synet.

”Vi ønsker ikke flere medlemmer, for det betyder, at endnu et menneske har mistet synet med al den sorg og det besvær, der følger med – både for den enkelte, men også hos familien. Derfor har vi påtaget os et ansvar og deler gratis sikkerhedsbriller ud i år. Alle kan komme forbi den lokale Kvickly og hente et par briller til sig selv og et familiemedlem og så håber vi, at de husker at tage dem på. Det er alt andet lige bedre at bruge sikkerhedsbriller én gang om året end blindestok hver dag resten af livet”, siger Thorkild Olesen, Landsformand i Dansk Blindesamfund.

Sidste nytår var der 22 øjenskader og ingen af de tilskadekomne bar sikkerhedsbriller. En tredjedel fik synstruende skader. Flest mænd kom til skade, men også syv børn under 10 fik øjenskader i nytåret 2018/2019.

Ifølge Jens Lauritsen, overlæge på ortopædkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital, så er sikkerhedsbriller afgørende.

”Det kan ikke siges nok, hvor vigtigt det er at have sikkerhedsbriller på. Og alle skal have briller på, uanset om man antænder eller bare er tilskuer til andres fyrværkeri. Jeg synes absolut, at det er en god ide, at Dansk Blindesamfund uddeler sikkerhedsbriller i Kvickly-butikkerne. Det undrer mig, at der stadig er så mange som tror, at de kan være ude i nytåret uden sikkerhedsbriller for de er altafgørende. Vi har ikke kendskab til personer, som har mistet synet totalt, når de har brugt sikkerhedsbriller”, siger Jens Lauritsen.

Kvickly er blandt Danmarks førende dagligvarevirksomheder og sætter en ære i at tage ansvar – både for omverdenen og kunderne. Formatdirektør Allan Kristoffersen, er glad for samarbejdet med Dansk Blindesamfund og håber, at flere vil lægge vejen forbi Kvickly og snuppe et par briller, når de køber ind til nytåret.

”I Kvickly vil vi gerne sætte de bedste rammer for en af årets største fester – lige fra pynt og festmenu til når nytåret skydes sikkert ind. Derfor er vi også rigtig glade for samarbejdet med Dansk Blindesamfund. Med sikkerhedsbrillerne kan vi forhåbentlig være med til at sikre, at nytårsaften hos vores kunder slutter lige så festligt, som den startede”, siger Allan Kristoffersen.

De gratis sikkerhedsbriller uddeles i Kvickly landet over fra kl 12.00 den 29. december, og så længe lager haves. Maks to per kunde.

Kontakt:

Thorkild Olesen, Landsformand i Dansk Blindesamfund, tlf. 23 40 92 00

Jens Lauritsen, overlæge, ortopædkirurgisk afdeling, Odense Universitetshospital, tlf. 29 21 18 06

Allan Kristoffersen, formatdirektør, Kvickly, tlf. 51 59 31 60

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop skærper krav til bæredygtig soja6.12.2019 05:00:00 CETPressemeddelelse

Fremover skal den soja, der anvendes i Coops egne mærker, være certificeret som bæredygtigt. Dermed tager Coop et nyt skridt mod mere bæredygtighed på et område, der i mange år har været et stort globalt problem. Soja bliver især dyrket i Brasilien, Argentina og Paraguay. Her bliver store regnskovsområder ryddet for at skaffe plads til sojaplantager. Når regnskoven bliver fældet til fordel for sojaplantager, går det oftest ud over de skovområder, som f.eks. Amazonas, der har høj biodiversitet og truede dyrearter. ”Afskovning er et enormt globalt problem. Derfor er vi stolte over at tage dette afgørende skridt, som betyder, at vi fremmer mere bæredygtig soja-produktion hos vores leverandører,” siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese. Coop har som en del af Dansk Initiativ for Etisk Handel været med til at danne Dansk Alliance for Ansvarlig Soja, hvor formålet, er at samle relevante danske aktører i et forpligtende samarbejde for at sikre fremdrift mod ansvarligt produceret soja. Krave

Folkeaktier skal skabe mere økologisk landbrug5.12.2019 08:00:00 CETPressemeddelelse

Danskerne kan nu købe folkeaktier i landbrugsjord og dermed bidrage til, at mere dansk landbrugsjord bliver omlagt til økologi til gavn for natur, miljø, drikkevand, og klima. Det er Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, der sælger Folkeaktier gennem crowdfunding for at skaffe kapital til opløb af mere landbrugsjord. Danmarks Økologiske Jordbrugsfond opkøber konventionelt drevet landbrug og lader yngre økologiske landmænd forpagte jorden. De skal omlægge til økologiske drift og arbejde med mere natur og co2-reducerende tiltag. Folkeaktien, der kan købes på Coops platform for Crowdfunding skal sikre endnu mere kapital til arbejdet med at opkøbe landbrugsjord og skabe en bæredygtig og økologisk drift. ”Danmarks Økologiske Jordbrugsfond har fået en forrygende start siden 2017 med stor opbakning og mange aktionærer. Med Folkeaktien giver vi mulighed for at endnu flere kan være med og bidrage til, at vi kan opkøbe endnu mere jord, som fremover vil blive dyrket økologisk,” siger Lars-Christian

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum