Egedal Kommune

Dansk astronaut skyder Naturfagsmaraton i gang

Del

Danmarks første astronaut Andreas Mogensen er en af dommerne, når 20 skoleklasser fra hele Egedal på fredag dyster i Naturfagsmaraton i Smørumhallen. I alt deltager 24.000 elever over hele landet i maratonet, og Egedal er vært for startskuddet.

Kreative løsninger, opfinderglæde og samarbejde er nogle af kodeordene, når 500 elever fra Egedals 5. og 6. klasser ved maratonet skal prøve kræfter med at bygge skywalks, dæmpe maskinstøj og få enzymer til at spare energi. Astronaut Andreas Mogensen er med som ekstradommer og prisuddeler på dagen.

- Andreas Mogensen har vist, hvor langt man kan komme med en interesse og uddannelse inden for naturvidenskab. Det er helt fantastisk – og vildt, at Andreas er med til naturfagsmaratonet, som netop handler om at udforske og fejre alt det, vi kan med naturvidenskab og teknologi, siger borgmester Karsten Søndergaard.

Sciencefag som løftestang til ungdomsuddannelse

Science-området har stort fokus i Egedal som løftestang for, at flere unge får øjnene op for erhvervsvirksomheder og ungdomsuddannelser.

- I Egedal skal så mange unge som muligt have en ungdomsuddannelse. Et forløb som Naturfagsmaraton kan være med til skabe en begejstring og interesse for science-fagene, fordi eleverne her får fingrene i ægte udfordringer og oplever, hvordan naturfag og teknologi kan være med til at løse dem, siger borgmesteren.

Naturfagsmaraton er et af flere tiltag i Egedal, der skal få flere børn og unge til at interessere sig for de naturvidenskabelig fag og de uddannelses- og karrieremuligheder, der ligger her. Blandt de andre tiltag er Udeskoler og tæt samarbejde med lokale virksomheder og med Naturvidenskabernes Hus.

Om Naturfagsmaraton i Egedal

- Naturfagsmaraton er landets største naturfagskonkurrence og et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Det er arrangeret af Naturvidenskabernes Hus.

- Den officielle start på Naturfagsmaraton 2020 skydes i gang i Smørum Kultur- og Idrætscenter på fredag d. 24. januar.

- Fra Egedal deltager ca. 500 elever fra 5. og 6. klasse. Deltagende skoler er Bækkegårdsskolen, Balsmoseskolen, Boesagerskolen, Ganløse Skole, Lærkeskolen, Søagerskolen. På landsplan deltager over 24.000 elever.

- Eleverne skal hjælpe borgerne i den fiktive provinsby Grønby med at løse en række autentiske og spændende udfordringer, som en by i Danmark kan stå over for. De har arbejdet med opgaverne hjemme på skolen i et undervisningsforløb.

Adresse:

Smørum Kultur- og Idrætscenter, Hal 1, Flodvej 62, 2765 Smørum Tidspunkt: 9.30 – 13.00

Medier:

Egedal Kommune ønsker så stor opmærksomhed om sciencefagene som muligt. Derfor er medier meget velkomne til at tale med både Borgmester og Andreas Mogensen fra kl. cirka 9.30.

Program:

9.15. Ankomst

9.30. Borgmester Karsten Søndergaard holder tale.

09.50. Konkurrencen sættes i gang.

Andreas Mogensen, ESA.

9.50 – 10.50. Ekstra-dommer på tidsmåleropgave.

11.10. Optakt til delopgave 2. Fem minutters tale til børnene.

13.15 – 13.30. Andreas Mogensen overrækker priser.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum