Guldborgsund Kommune

Dannelseskonference i Guldborgsund

Del

Den 17. september 2021 inviterer Guldborgsund endnu engang til en national dannelseskonference på Nykøbing F. Teater. Blandt hovedtalerne i år er Mikael Bertelsen, Thomas Blachman og legeprofessor Helle Marie Skovbjerg.

Med den årlige dannelseskonference ønsker Guldborgsund Kommune at sætte fokus på dannelse både lokalt og nationalt. Dannelseskonferencen er et forum for diskussion, idéudvikling og innovation, hvor oplæg og workshops sætter viden om dannelse fra både forsknings- og praksisfeltet i spil. Konferencen er blevet en tilbagevendende begivenhed, hvor Guldborgsund Kommune inviterer til en fælles drøftelse af, hvordan leg, kunst, natur, litteratur og kultur, videnskab, filosofi, pædagogisk praksis mv. kan være med til at give børn og unge kritisk sans, demokratisk forståelse og evnen til nysgerrig refleksion, fordybelse og kreativitet.

På Dannelseskonferencen den 17. september 2021 vil Mikael Bertelsen tale omkunsten at forfølge sine drømme og turde fejle undervejs, Thomas Blachman lægger kreativiteten og idéerne i hænderne på ungdommen, legeprofessor Helle Marie Skovbjerg vil udfolde, hvordan vi bliver lidt mere modige, når vi leger, mens Katrine K. Pedersen vil tale om børn og unges sårbarhed i en digitaliseret tidsalder. Derudover kan deltagerne vælge mellem oplæg og workshops v. Teatret Masken, Museum Lolland-Falster i samarbejde med dannelseseksperimentariet Menneskets Verden, det nationale udviklingsprogram Playful Learning m.fl. Oplæggene har i år fokus på blandt andet leg, kropslig dannelse, innovation og unge som medskabere af kultur.   

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, siger: ”I Guldborgsund arbejder vi strategisk og praktisk med dannelse på mange niveauer. Vi er nysgerrige og ambitiøse, og vi ønsker, at vores børn og unge skal deltage aktivt og medskabende i udviklingen af en meningsfuld hverdag med fællesskaber og modet til at drømme stort. Dannelse udfoldes fx i praksis, når vores egnsteater gør lokale unge til medskabere af en ungdomsforestilling, når vi integrerer kulturtilbud i skole og dagtilbud via Kulturtjenesten og Dannelsesrygsækken, og når Museum Lolland-Falster sammen med Menneskets Verden skaber forbindelser mellem stenalderen og vores samfund med afsæt i både videnskab, filosofi og kunst. Dannelse er for mig forbundet med indsigt og udsyn, og vi ser frem til endnu en dannelseskonference med videndeling, berigende samtaler og tankevækkende lokale og nationale input.”  

Dannelseskonferencen foregår den 17. september 2021 på Nykøbing F. Teater, Østergågade 2, 4800 Nykøbing F.

Konferencen henvender sig især til personer, som arbejder med dannelse, uddannelse og kultur i kommuner, dagtilbud, på skoler og på kulturinstitutioner. Erhvervslivet, privatpersoner og andre interesserede er også meget velkomne.

Se hele programmet her:www.guldborgsund.dk/Dannelse21

Køb din billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/r2z3uzvr6s

Afviklingen af Dannelseskonferencen vil ske i fuld overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes regler og retningslinjer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Vi har de kommende fængselsbetjente – nu mangler vi bare uddannelsen14.6.2021 13:08:14 CEST | Pressemeddelelse

Udfordringen omkring en årelang mangel på fængselsbetjente, og et deraf stort pres på landets fængsler vil kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg nu gerne være med til at løse. I en fælles henvendelse til landets justitsminister foreslår de tre borgmestre at fængselsbetjent-uddannelsen placeres i Nykøbing Falster, hvor der er adgang til relevante studerende. Én af byens uddannelsesinstitutioner står allerede klar til at åbne dørene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum