Dannebrog til tops over hele landet

Del

Som kulmination på Danmarks-Samfundets halvanden år lange Dannebrog 800 event håber foreningen, at alle landets flagstænger kommer på arbejde Valdemarsdag lørdag den 15. juni.

Med økonomisk opbakning gennem Finansloven for 2019 har Danmarks-Samfundet i et tæt samarbejde med en række samarbejdspartnere tilrettelagt og efterhånden afviklet en lang række tiltag for at markerer 800 året for myten om Dannebrogs tilsynekomst på himmelen over Valdemar Sejr 2. pressede krigere under slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219. Et syn der begejstrede styrkerne så meget, at de fik vendt et truende nederlag til sejr.

Folkefest for Dannebrog
De planlagte tiltag har Danmarks-Samfundet i sagens natur haft kontrol over. Men den største og meste markante markering: Dannebrog på alle landes flagstænger på Valdemarsdagen, kan foreningen ikke selv styrer. Her sætter den lid til, at Danmarks-Samfundets 111 år lange arbejde som danskernes inspirator for kendskab og brug af nationalsymbolet udmøntes i en landsdækkende markering af Valdemarsdagen den 15. juni.

– Vi håber dagen bliver en folkefest for flaget, siger landsformand Erik Fage-Pedersen. - Danmarks-Samfundets arrangementer den 15. juni med festgudstjeneste i København Domkirke, parade gennem byen og afsluttende fest på Rådhuspladsen og i København Rådhus følges op af en lange række tiltag over det ganske land. Men kronen på værket vil være, hvis alle flagstænger på dagen står med Dannebrog i toppen, lyder der fra Erik Fage-Pedersen, der allerede her midt i jubilæumsåret kan glæde sig over en kolossal opbakning fra danskerne samtidig med, at interessen for at beskrive eller være en del af festligholdelsen af verdens ældste nationalsymbol blandt danske og udenlandske medier samt turistoperatører er aldeles overvældende.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Eventet Dannebrog 800 år nåede det planlagte mål27.12.2019 09:45:33 CETPressemeddelelse

– Da Danmarks-Samfundet i 2016 begyndte at planlægge aktiviteter i forbindelse med Dannebrogs 800 års-jubilæum på Valdemarsdag 2019, blev det besluttet, at de forskellige projekter skulle bredes ud over hele jubilæumsåret, og at hele landet skulle inddrages, selv om hovedfejringen skulle finde sted i København. Alt sammen med det formål at gøre befolkningen i hele landet opmærksom på Dannebrogs 800 års-fødselsdag og Dannebrogs skiftende betydning gennem tiderne for vores historie og identitet. Det siger landsformand Erik Fage-Pedersen, der uddyber: – Med udgangen af 2019, hvor Danmarks-Samfundet med succes har stået i spidsen for en lang række aktiviteter, må vi konstatere, at vi til fulde har opnået vores mål. Dækningen i både de trykte og de elektroniske medier har været langt over det forventede, selvfølgelig kulminerende i dagene op til Valdemarsdag den 15. juni, der ifølge legenden er Dannebrogs fødselsdag. Vi har med held gjort et stort arbejde ud af også at involvere ungdommen g