Dannebrog til tops over hele landet

Del

Som kulmination på Danmarks-Samfundets halvanden år lange Dannebrog 800 event håber foreningen, at alle landets flagstænger kommer på arbejde Valdemarsdag lørdag den 15. juni.

Med økonomisk opbakning gennem Finansloven for 2019 har Danmarks-Samfundet i et tæt samarbejde med en række samarbejdspartnere tilrettelagt og efterhånden afviklet en lang række tiltag for at markerer 800 året for myten om Dannebrogs tilsynekomst på himmelen over Valdemar Sejr 2. pressede krigere under slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219. Et syn der begejstrede styrkerne så meget, at de fik vendt et truende nederlag til sejr.

Folkefest for Dannebrog
De planlagte tiltag har Danmarks-Samfundet i sagens natur haft kontrol over. Men den største og meste markante markering: Dannebrog på alle landes flagstænger på Valdemarsdagen, kan foreningen ikke selv styrer. Her sætter den lid til, at Danmarks-Samfundets 111 år lange arbejde som danskernes inspirator for kendskab og brug af nationalsymbolet udmøntes i en landsdækkende markering af Valdemarsdagen den 15. juni.

– Vi håber dagen bliver en folkefest for flaget, siger landsformand Erik Fage-Pedersen. - Danmarks-Samfundets arrangementer den 15. juni med festgudstjeneste i København Domkirke, parade gennem byen og afsluttende fest på Rådhuspladsen og i København Rådhus følges op af en lange række tiltag over det ganske land. Men kronen på værket vil være, hvis alle flagstænger på dagen står med Dannebrog i toppen, lyder der fra Erik Fage-Pedersen, der allerede her midt i jubilæumsåret kan glæde sig over en kolossal opbakning fra danskerne samtidig med, at interessen for at beskrive eller være en del af festligholdelsen af verdens ældste nationalsymbol blandt danske og udenlandske medier samt turistoperatører er aldeles overvældende.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Landsdækkende Dannebrog 800-udstilling på turné6.6.2019 12:28:41 CESTPressemeddelelse

Et af elementerne i forbindelse med Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 er en øget lokal indsats omkring synliggørelse af det landsdækkende arrangement. På den baggrund turnerer et stort antal informative udstillingssæt hen over Dannebrogs jubilæumsår i det ganske land. Ud over lokale og regionale messer og udstillingsevents har mange biblioteker også sagt ja til at opstille udstillingerne som en vidensservice til brugerne. Blandt bibliotekerne er Langeland Bibliotek i Rudkøbing. – Vi har netop etableret udstillingen, som efter planen skal være på plads i hele juni måned, siger Vibeke Næsborg, der samtidig glæder sig over udstillingens historiske fortælling om myten om det danske nationalsymbol, der de facto er verdens ældste nationalflag. Myten om Dannebrog startede den 15. juni 1219, hvor Valdemar 2. Sejr under slaget ved Lyndanisse i Estland ifølge legenden fik hjælp af et rødt banner med et hvidt kors, der fra himlen dalede ned over de trængte danske stridsstyrker. Tegnet fra