Dannebrog 800’s digitale univers bliver godt modtaget

Del

Der er et markant flow på Danmarks-Samfundets digitale platforme.

Lars Dirch Sørensen, der er Danmarks-Samfundets konsulent på organisationens digitale platforme, har travlt. Hver dag skal han tage faglig stilling til udfaldet af en række konkurrencer omkring foto, historisk Dannebrog-quiz samt børnetegninger.

– Efter en lidt træg start kan vi godt mærke, at valdemarsdag den 15. juni og dermed 800 års-dagen for myten om Dannebrog nærmer sig med hastige skridt, lyder det fra Lars Dirch Sørensen. Han glæder sig samtidig over, at det store mediepostyr omkring valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget ikke har haft nogen negativ virkning på antallet af deltagere, der finder det sjovt og interessant at deltage i konkurrencer, hvor viden om Dannebrog er omdrejningspunktet.

Det er især fotokonkurrencen, der for nuværende er et hit. De indsendte billeder med Dannebrog som en central del af motivet viser situationer fra såvel det danske landskab som fra fjerne egne af kloden.

Det markante flow på Danmarks-Samfundets to digitale platforme - facebook-siden og dannebrog800.dk - samt mediernes store interesse for Dannebrogs 800 års historie har allerede her medio jubilæumsåret opfyldt organisationens ambition om at skabe kontakt til over 2 millioner danskere gennem kommunikationsplatformens omfattende delaktiviteter.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Landsdækkende Dannebrog 800-udstilling på turné6.6.2019 12:28:41 CESTPressemeddelelse

Et af elementerne i forbindelse med Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 er en øget lokal indsats omkring synliggørelse af det landsdækkende arrangement. På den baggrund turnerer et stort antal informative udstillingssæt hen over Dannebrogs jubilæumsår i det ganske land. Ud over lokale og regionale messer og udstillingsevents har mange biblioteker også sagt ja til at opstille udstillingerne som en vidensservice til brugerne. Blandt bibliotekerne er Langeland Bibliotek i Rudkøbing. – Vi har netop etableret udstillingen, som efter planen skal være på plads i hele juni måned, siger Vibeke Næsborg, der samtidig glæder sig over udstillingens historiske fortælling om myten om det danske nationalsymbol, der de facto er verdens ældste nationalflag. Myten om Dannebrog startede den 15. juni 1219, hvor Valdemar 2. Sejr under slaget ved Lyndanisse i Estland ifølge legenden fik hjælp af et rødt banner med et hvidt kors, der fra himlen dalede ned over de trængte danske stridsstyrker. Tegnet fra