Dannebrog 800-plakatkonkurrence godt fra land

Del

Ultimo juni 2018 bad Danmarks-Samfundet elever på skoler med mediegrafiske og kreative fag om at deltage i en landsdækkende plakatkonkurrence.


Ultimo juni 2018 bad Danmarks-Samfundet elever på skoler med mediegrafiske og kreative fag om at deltage i en landsdækkende plakatkonkurrence. Plakatkonkurrencen er en del af et omfattende Dannebrog 800-projekt, der med Danmarks-Samfundet som tovholder skal markere 800-året for myten om Dannebrogs betydning for Kong Valdemars sejr i slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219.

Selv om indleveringsfristen for at deltage i konkurrencen først er fastsat til den 1. oktober 2018, er der allerede indkommet en række spændende og yderst kreative forslag.

Tre vindere
En dommerkomité bestående af bl.a. undervisere fra designskolerne samt formand for Danmarks-Samfundet, Erik Fage-Pedersen, og museumsleder ved Danske Plakat Museum, ph.d. Elsebeth Aasted Schanz, udvælger de tre prisvindende plakater.
– Den vindende plakat skal udgøre grundstenen i Dannebrog 800-eventets visuelle identitet, siger Danmarks-Samfundets formand, Erik Fage-Pedersen. – Ud over plakatproduktionen bliver motivet også brugt som etiket til Danmarks-Samfundets jubilæumskrus samt til den jubilæumsøl, vi er i gang med at udvikle og producere i samarbejde med Grauballe Bryghus i Silkeborg

Vinderne bliver offentliggjort og præmieret ved en reception den 2. november 2018 i Idrættens Hus i Brøndby.

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Landsdækkende Dannebrog 800-udstilling på turné6.6.2019 12:28:41 CESTPressemeddelelse

Et af elementerne i forbindelse med Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 er en øget lokal indsats omkring synliggørelse af det landsdækkende arrangement. På den baggrund turnerer et stort antal informative udstillingssæt hen over Dannebrogs jubilæumsår i det ganske land. Ud over lokale og regionale messer og udstillingsevents har mange biblioteker også sagt ja til at opstille udstillingerne som en vidensservice til brugerne. Blandt bibliotekerne er Langeland Bibliotek i Rudkøbing. – Vi har netop etableret udstillingen, som efter planen skal være på plads i hele juni måned, siger Vibeke Næsborg, der samtidig glæder sig over udstillingens historiske fortælling om myten om det danske nationalsymbol, der de facto er verdens ældste nationalflag. Myten om Dannebrog startede den 15. juni 1219, hvor Valdemar 2. Sejr under slaget ved Lyndanisse i Estland ifølge legenden fik hjælp af et rødt banner med et hvidt kors, der fra himlen dalede ned over de trængte danske stridsstyrker. Tegnet fra