Det Kongelige Teater

Danmarkspremiere til "Sacre du printemps" med ballettens tre nye stjerner

Del

Lørdag er der danmarkspremiere på Wayne McGregors ballet "AfteRite" sat til Igor Stravinskys ikoniske musik "Sacre du printemps". På premiereaftenen står ballettens tre nyudnævnte solister på scenen.

Der er lagt op til et dramatisk påskehøjdepunkt, når Operaen lørdag aften slår dørene op til danmarkspremieren på AfteRite. Kometkoreografen Wayne McGregor, der herhjemme er bedst kendt for Chroma og Infra, har skabt sin spritnye ballet AfteRite til Igor Stravinskys verdensberømte musik Sacre du printemps. Det Kongelige Kapel indtager orkestergraven og fylder Operaens smukke auditorium med musikken fra det 20. århundredes mest skelsættende musikalske værk.

AfteRite vises i et dobbeltprogram sammen med Harald Landers klassiker Etudes med musik af Knudåge Riisage. Etudes følger en danserindes udvikling fra balletbarn i en prøvetime til de mest virtuose trin som primaballerina på scenen. Solodanser Ida Praetorius danser for første gang rollen som ballerina i Etudes ved premieren på lørdag.

Ved siden af Ida står ballettens tre nyslåede solister: danske Stephanie Chen Gundorf, 25 år, canadiske Liam Redhead, 23 år, og argentinske Guilherme Menezes, 27 år. De tre tidligere korpsdansere har i de seneste år udviklet sig så meget, at både hjemlige og udenlandske koreografer og instruktører ofte fremhæver dem. Balletmester Nikolaj Hübbe ved udnævnelsen den 29. marts de tre følgende ord med på vejen: ”Stephanie Chens stærke teknik og rene smukke dans gør, at hun nu mestrer både solistiske samt bærende hovedroller. Liam Redheads formåen udi både den strengeste klassicisme samt den vildeste modernitet rykker ham i solistklassen. Og Guilherme Menezes' intelligente væsen og altid nysgerrige talent gør, at han hurtigt er blevet solistrangen værdig i Den Kongelige Ballet.

Dobbeltprogrammet AfteRite og Etudes har premiere på lørdag den 13. april kl. 20 og spiller kun otte gange -fire gange i løbet af påsken.  

Kontakter

Billeder

Download
Etudes foto: Klaus Vedfeldt
Etudes foto: Klaus Vedfeldt
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum