DI Midt Vest

Danmarksmesteren i dialog med virksomhederne er nu vestjysk

Del

Der er stor fremgang for erhvervsklimaet i de vestjyske kommuner, Holstebro, Lemvig og Struer. Det viser den seneste måling af erhvervsvenligheden på tværs af landets kommuner, DI’s Lokalt Erhvervsklima, som laves en gang om året.

Struer springer 14 pladser til en 36.-plads, der er deres bedste nogensinde. Lemvig går 12 pladser frem til en 13.-plads, som også er deres hidtil bedste, og Holstebro forbedrer sin placering med to pladser og bliver nr. 12. Og det høster roser over hele linjen fra formanden for DI Midt Vest, Claus Arberg.

- Det har nu gennem flere år stået klart, at vi kan noget helt særligt her i det midt- og vestjyske. Vores kommuner har konsekvent fået flotte tilbagemeldinger fra vores virksomheder, og trods intensiveret konkurrence fra landets øvrige kommuner, synes succes at avle mere succes. Jeg er så stolt over, at vi i fællesskab – virksomheder og kommuner – har formået at gøre et fremragende erhvervsområde endnu bedre, siger Claus Arberg.

Og i år er der ekstra god grund til at glæde sig. Lemvig Kommune kan nemlig i år kalde sig Danmarksmester i dialog mellem kommune og erhvervsliv. Det gælder både virksomhedernes dialog med politikere og embedsmænd og for kommunens formidling af information til virksomhederne. På alle parametre bliver Lemvig i år vurderet som den bedste af landets kommuner. Der er tale om en pæn fremgang i forhold til tidligere år, og det er stærkt medvirkende til, at Lemvig tager et stort spring op ad den samlede erhvervsvenlighedsliste og havner på 13. pladsen. Og det er resultatet af en målrettet indsats.

- Byrådet har blandt andet været på rundtur til lokale virksomheder, og det er vores indtryk, at kommunen i øvrigt gør rigtig meget for at fremme den gode dialog med virksomhederne. Og det er jo netop det, der skal til: kommunen skal interessere sig for områdets virksomheder og ville lære dem bedre at kende. Det er grundlaget for god og værdiskabende dialog, siger den regionale DI-formand.

Holstebro Kommune ligger i år på en flot 12. plads – en fremgang på to pladser fra året før. Fremgangen skyldes især en bedre vurdering af den kommunale sagsbehandling over for virksomhederne. Og sammen med andre faktorer får det hele 82 pct. af de lokale virksomheder til at ville reklamere for kommunen.

- Mere end 4 ud af 5 af de adspurgte virksomheder i Holstebro vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Det er en god ambassadørgruppe, kommunen har der, og det kan komme til at være guld værd, hvis kommunen formår at fortsætte de gode takter, siger DI Midt Vests formand, Claus Arberg.

Også Struer Kommune opnår sin hidtil bedste placering i årets erhvervsklimamåling. Det bliver til en plads som nr. 36, hvilket er en fremgang på hele 14 pladser. Fremgangen skyldes dels, at Jobcentrets samarbejde med virksomheder er blevet bedre set med virksomhedernes øjne. Og kommunens nye tiltag med profilering af Struer som ’Lydens By’ ser ud til at medvirke til vurderingen af kommunens evne til at fastholde og tiltrække nye borgere. Og det er der behov for, hvis ellers virksomhederne skal have hænder nok til at løse sine opgaver. Arbejdskraft er nemlig det område, hvor virksomhederne mener, Struer kommune bør fokusere mange af sine fremtidige indsatser omkring.

- Struer Kommune har virkelig fundet syvmilestøvlerne frem i år, hvor de drøner op ad listen. Og det er fuldt fortjent, for der er og har virkelig været fokus på erhvervslivets vilkår. Og som i så mange andre kommuner har vores nuværende økonomiske fremgangstider affødt en mangel på medarbejdere i Struer. Jeg er dog ikke i tvivl om, at Struer er på rette vej, hvilket årets resultater da også vidner om, siger Claus Arberg.

Se alle resultater på di.dk/le18 - her kan du sammenligne kommuner og se placeringer i alle kategorierne i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2018

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

  • Knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.

  • Her i 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. Undersøgelsen giver derfor et endnu mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Det betyder dog, at sammenligning med placeringer i tidligere år skal tages med et mindre forbehold.

  • Som noget nyt er resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer også opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Michael Jul-Nørup Pedersen, mjnp@di.dk, tlf: 2924 7009 eller pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, tlf: 2830 1544

Billeder

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt Vest



For yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Ringkøbing-Skjern og Holstebro producerer mest grøn energi12.5.2023 06:10:00 CEST | Pressemeddelelse

I både Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner sørger solceller og vindmøller på land for strøm svarende til 497.000 husstandes forbrug, mens der i Struer kun produceres grøn strøm svarende til 38.500 husstandes forbrug. Der er stor forskel på, hvor meget grøn energi der produceres i de midt- og vestjyske kommuner. DI Midt Vest opfordrer kommunerne til at gøre det hurtigt og nemt at investere i produktion af grøn strøm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye