Danmarks Statistik

Danmarks vareimport fra Grønland er præget af fisk og havdyr

Del

Danmark importerede for 3,3 milliarder kroner fisk, rejer og krebsdyr fra Grønland i 2017. Det er 95 pct. af den samlede vareimport fra Grønland.

Varehandelen mellem Grønland og Danmark er steget siden 2008 og udgjorde 6,7 mia. kr. i 2017. Importen fra Grønland er steget mere end eksporten, og i 2016 oversteg importen eksporten, hvilket resulterede i et handelsunderskud overfor Grønland også i 2017.

VarehandelKilde: Danmarks Statistik: http://www.statistikbanken.dk/SITC2R4Y

Danmark importerede for 3,5 mia. kr. varer fra Grønland i 2017. 3,3 mia. kr. eller 95 pct. af importen var fisk, krebsdyr, bløddyr og varer deraf. I denne kategori udgør frosne rejer, frosset fladfisk og tilberedte krebsdyr de største andele og tilsammen 71,5 pct. af den samlede import fra Grønland.

Import fra GrønlandKilde: Danmarks Statistik: http://www.statistikbanken.dk/SITC5R4Y

Eksporten af varer fra Danmark til Grønland er mere forskelligartet. Af i alt 3,2 mia. kr. udgjorde metalvarer samt kød og kødvarer de største varegrupper, som Danmark eksporterede til Grønland i 2017.

Nøgleord

Kontakter

Fuldmægtig, Katja Overgaard, 39 17 31 67, kao@dst.dk

Links

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum