Haderslev Kommune

Danmarks udsendte blev hyldet

Del

Mange hundrede mennesker var i dag samlet for at markere Den nationale Flagdag for Danmarks udsendte. I år var ekstra mange mødt op for at være med til at hylde de udsendte, mens de gik gennem Haderslevs gader.

Parade gennem byen.
Parade gennem byen.

I dag markerede Haderslev Kommune flagdagen for Danmarks udsendte. Mange hundrede mennesker var mødt op for at være med til at hylde veteraner, soldaterforeninger, beredskabet og soldater fra Haderslev Kaserne marcherede gennem byen ført an af Slesvigske Musikkorps.

”I Haderslev eksisterer der et særligt bånd mellem Forsvaret og befolkningen, og det kan man i den grad mærke en dag som i dag. Derfor er det også meget naturligt, at vi i Haderslev har en særlig markering af flagdagen for de udsendte”, siger borgmester H.P. Geil.

Formålet med Flagdagen er at hædre de mennesker, der er eller har været udsendt på en mission i udlandet.

”Flagdagen er en god anledning til, at vi lokalt minder hinanden om den enorme indsats, som vores veteraner har ydet ude i verdens brændpunkter. Det er dejligt at se den kolossale opbakning til vores soldater, især i en tid hvor der er forsvarsforlig”, siger borgmester H.P. Geil.

Det er niende gang, at et sådan arrangement finder sted i Haderslev, men første gang Beredskabsstyrelsen Sydjylland deltager. Et nyt tiltag var også, at børn fra daginstitutioner og skoler var med i gaderne, hvor de vinkede med flagene og afleverede tegninger til soldaterne.

Flagdagen var i år et samarbejde med Haderslev Kaserne, Fighter Wing Skrydstrup og Beredskabsstyrelsen Sydjylland.

Kontakter

Billeder

Parade gennem byen.
Parade gennem byen.
Download
Borgmester H.P. holdt tale for Danmarks udsendte.
Borgmester H.P. holdt tale for Danmarks udsendte.
Download
350 børn fra kommunens daginstitutioner og skoler var mødt op for at hylde soldaterne.
350 børn fra kommunens daginstitutioner og skoler var mødt op for at hylde soldaterne.
Download
Download
Download
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum