Forsikring & Pension

Danmarks sundeste arbejdsplads ligger i Kolding

Del

Energikoncernen EWII i Kolding er kåret som vinder i den landsdækkende konkurrence, Danmarks Sunde Arbejdspladser. Tydelig ledelsesopbakning, stor medarbejderinvolvering og et hold af sundhedsambassadører er noget af dét, der gør, at de vinder konkurrencen i 2022.

EWII, der har hovedkontor i Kolding og 600 medarbejdere, har i flere år arbejdet fokuseret med at skabe en sund og aktiv arbejdsplads, og nu er de netop kåret som vinder af konkurrencen, Danmarks Sunde Arbejdspladser, der afholdes af Forsikring & Pension, Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og Falck Healthcare med støtte fra Spar Nord Fonden.

Det var et enigt dommerpanel, der pegede på EWII som vinder af Initiativprisen 2022:

- EWII’s initiativ får alle med. Der er tænkt i helheder både fysisk og mentalt, og der er et bredt udvalg af tilbud, som gør, at alle medarbejdere kan deltage. Initiativet har en tydelig ledelsesopbakning, men er samtidig i høj grad båret frem af stor medarbejderinvolvering og aktive ildsjæle i form af ambassadører. Det tilfører initiativet og arbejdet med sundhed både nærhed og fleksibilitet, siger Merete Spangsberg Nielsen, direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidræt.

Og det var stolte og meget glade vindere, der blev overrasket med prisen i frokostpausen i går onsdag på deres hovedkontor i Kolding.

- Vi er enormt stolte over at have vundet prisen. For os handler det om at skabe en arbejdsplads, der styrker medarbejdernes sundhed, arbejdsglæde og trivsel. Vi vil have glade medarbejdere, der både har energi til de timer, de ligger på arbejdet, og til de timer, der lægger uden for arbejdstiden. Vi har en ledelse, der bakker 100 procent op og en gruppe engagerede sundhedsambassadører, der går forrest og står for forskellige aktiviteter både i og uden for arbejdstiden – og ikke mindst motiverer kollegerne til at være med, siger Marianne Quistgaard Iversen, HR-direktør i EWII.

- Det er godt at få de gode eksempler frem på sundhedsinitiativer på arbejdspladserne, særligt set i lyset af, at arbejdspladsen er arena for sundhed i dag. Alt for mange danskere bliver stadig sygemeldt på grund af stress, skader eller dårlig sundhed. Den udvikling skal vi have bremset og sundhed, trivsel og arbejdsmiljø er alle elementer som alle arbejdspladser skal have fokus på. Det skal ses som en investering at have sunde og tilfredse medarbejdere, siger Karina Ransby, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension.

- I en travl arbejdsdag kan det være svært at gennemføre gode initiativer. Men netop når der er travlt, er det ekstra vigtigt at fremme sundhed, arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen. EWII har været gode i deres kreativitet og afsætter den nødvendige tid, så deres medarbejdere får motion og bevægelse naturligt ind i hverdagen på jobbet, siger Merete Spangsberg Nielsen.

Arbejdspladser skal lære af andre arbejdspladser
Partnerne bag konkurrencen ønsker at sætte fokus på de mange gode sundhedsinitiativer, der er rundt om på de danske arbejdspladser. Arbejdspladserne indstiller selv deres initiativer til konkurrencen og det er konkurrencens mål, at inspirere endnu flere arbejdspladser til at følge trop til gavn for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø.

Udover Initiativprisen blev der også uddelt en pris til Årets Ildsjæl 2022. I denne kategori vandt Dorthe Kirkedal Hansen, afdelingsleder i Plantorama Randers, som var blevet indstillet af sine kolleger.

Kontakter

Sigrid Ellegaard Foged, Dansk Firmaidræt, 53 66 11 04
Nicolai Schacke, Forsikring & Pension, 24 24 04 02

Billeder

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.11.2022 10:49:43 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen dækker, hvis man ikke holder huset tilstrækkeligt opvarmet? Hvad man skal tænke over, hvis man oplader fx telefon om natten? Og hvordan ejerskifteforsikringen dækker, hvis man opdager en skade, mens man er i gang med at renovere?

Ny fremskrivning: Brug for 32.000 flere plejeansatte i 203017.11.2022 08:17:17 CET | Pressemeddelelse

Mens partierne i regeringsforhandlingerne drøfter et muligt mål om at hæve arbejdsudbuddet med i alt 50.000 personer, så viser en ny fremskrivning fra Forsikrings- og pensionsbranchen, at der alene i plejesektoren bliver brug for 32.000 flere plejeansatte i 2030, hvis de plejekrævende ældre skal have samme hjælp som i dag, og hjælpen løses på samme måde som i dag. Det skyldes, at der bliver markant flere plejekrævende ældre i de kommende år.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring14.10.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilken forsikring der dækker, hvis man får stjålet sit brænde fra carporten? Hvordan man gør sin båd klar til vinteren og om der er forsikringsdækning, hvis båden ligger i vandet hele året? Og hvordan man er stillet, hvis forsikringsselskabet ikke kan skaffe de reservedele der er nødvendige?

F&P: Klar kritik af huslejeloft fra de Økonomiske Vismænd11.10.2022 12:10:08 CEST | Pressemeddelelse

Vismændene i Det Økonomiske Råd kommer i deres rapport med en klar kritik af det huslejeloft, som et smalt flertal i Folketinget har vedtaget. Indgrebet vil ifølge vismændene koste afkast for pensionsopsparerne, skabe usikkerhed om fremtidige investeringer og er ikke målrettet de lejere med størst behov. F&P opfordrer partierne til at lytte til kritikken – og droppe både det vedtagne indgreb og alle ideer om tilsvarende huslejelofter på fx erhvervsområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum