Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Danmarks største havmøllepark viser vejen mod grøn fremtid

Del

425.000 danske husstande vil kunne få dækket deres elforbrug af den nye havvindmøllepark Horns Rev 3. Åbningen af Danmarks hidtil største havvindmøllepark er et vigtigt skridt mod et grønt Danmark.

Hver gang én mølle roterer én omgang, så genererer det grøn strøm nok til, at 1.317 iPhones kan lades op. Eller en elbil kan køre fra Århus til Herning. Eller en fodboldinteresseret dansker kan se 45 fodboldkampe i træk på sit TV – inklusiv forlænget spilletid.

Det er altså enorme kræfter, der sættes i sving med åbningen af havvindmølleparken Horns Rev 3. Fremover kommer 49 gigantiske havvindmøller til at stå og snurre i døgndrift langt ude på havet vest for Esbjerg.

”Jeg er fascineret af, at naturens egne kræfter kan sikre os en ren fremtid. Horns Rev 3 er med til at sikre, at vi kan slukke for sort energi som kul, olie og gas, og nå regeringens mål om 70 pct. reduktion i klimaudledningerne i 2030,” siger klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

På vej mod nye vindeventyr

Horns Rev 3 i Nordsøen blev vedtaget af et bredt politisk flertal i 2012, hvor man også vedtog havmølleparken Krigers Flak i Østersøen. Siden er der vedtaget endnu tre havvindmølleparker, som skal bygges inden 2030.

Hver gang en ny havvindmøllepark kobles til, kommer vi tættere på et grønt Danmark. Og vi viser konkret, hvad vi mener med at tage et grønt globalt lederskab. Det lederskab skal vi udbygge,” siger Dan Jørgensen.

Horns Rev 3 vil fra 2024 blive serviceret og vedligeholdt fra Hvide Sande Havn og fremover beskæftige mellem 25 og 30 fuldtidsansatte.

I Danmark er vindmøllesektoren med til at sikre vækst, eksport og i sidste ende danske arbejdspladser.

På den internationale scene klarer Danmark sig også godt. I 2017 skabte Danmarks grønne omstilling en eksport af energiteknologi- og service på 85 mia. kr.

”Den grønne bølge har nu for alvor ramt USA og Asien. Markeder med fantastiske nye muligheder for grøn dansk eksport, som kan sikre bæredygtig beskæftigelse og vækst i dansk økonomi, samtidig med at vi bidrager til en klimaneutral verden.” siger Dan Jørgensen.

Fakta om Horns Rev 3

Parkens placering

25-40 km ud for vestkysten

Pris

77 øre pr. kWh i 20 TWh (10.-12 år)

Udbudspris lavere end sidste park, der blev indviet (Anholt)

32 procent

Antal vindmøller

49

Samlet effekt

406,7 MW

Husstandes forbrug

425.000

Total højde inklusiv vinge

187 m

Samlet vægt per mølle

Tæt på 1.500 ton

Kilde: Vattenfall og Energistyrelsen

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Jesper Caruso, jesca@kefm.dk / 41729184

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 22:37:04 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør klimamålet på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 21:48:45 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør det ambitiøse klimamål på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum