Guldborgsund Kommune

Danmarks største cykelløb for børn kommer til Guldborgsund

Del

Spænd cykelhjelmen og sus afsted på cyklen, når Danmarks største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Guldborgsund i 2021.

Cykelløbet Kids Tour er for børn i alderen 3-10 år. I 2021 bliver Sakskøbing en af værtsbyerne for løbet. (c)Kids Tour
Cykelløbet Kids Tour er for børn i alderen 3-10 år. I 2021 bliver Sakskøbing en af værtsbyerne for løbet. (c)Kids Tour

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Guldborgsund næste år. Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har nemlig valgt at bakke op om cykelløbet og blive en af værterne for cykelbegivenheden, der finder sted flere steder i landet i løbet af foråret og sommeren næste år.

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter. Kids Tour arrangeres i samarbejde med Børneulykkesfonden, Momentcph Guldborgsund Kommune og lokale foreninger. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Sakskøbing bliver vært for Kids Tour den 15. maj 2021

Kids Tour afvikles i centrum af værtsbyen sammen med mange andre aktiviteter i tilknytning til selve cykelløbet, hvilket gør det attraktivt for hele familien at følge med. Cykelløbet afholdes lørdag den 15. maj 2021, og værtsbyen vil i Guldborgsund være Sakskøbing, hvor der også tidligere har været afviklet store cykelevents med god opbakning fra det lokale foreningsliv og handelsstanden.

Der er givet tilskud til løbet fra kommunens Bosætningspulje samt Bevæg dig for Livet-puljen. Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, uddyber: ”Vi vil rigtig gerne have mange flere børn og unge til at bevæge sig, og hvorfor ikke starte tidligt og på en sjov måde? Det er derfor helt oplagt for os at bakke op om den her begivenhed. Vi synes det er vigtigt, at alle børn får mulighed for at være med, så derfor sikrer vi også med tilskuddet, at løbet bliver gratis for alle børn i alderen 3-10 år.”

I alt otte ansøgninger fik tilsagn 

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget bevilgede på deres møde den 18. november 2020 tilsagn til følgende projektansøgninger:

Pulje

Ansøger

Projekt

Kulturpuljen

Sprøjtehus Teatret

Forestillingen ”Fra Skjern til Varnæs 2020”

Kulturpuljen

Nykøbing Falster Revyen

Sommersang på Torvet 2021

Kulturpuljen

Foreningen Nysted Middelaldermarked

Nysted Middelaldermarked 2021

Turismepuljen

Sydfalster Turist og Erhvervsforening

Specialstander til cykelturister

Bosætningspuljen/
Bevæg dig for Livet-puljen

Kids Tour

Kids Tour 2021

Landdistriktspuljen

Grænge Beboerforening

Udvidelse af aktivitets- og motionsrum

Landdistriktspuljen

Eskilstrup By og Omegns Beboerforening

Opgradering af Familiesundhedspladsen i Eskilstrup

Landdistriktspuljen

Wonder Studios

Fællesskaber på Wonderland

Nøgleord

Kontakter

Projektkoordinator for Bevæg dig for Livet, Kennet Nordstrøm, tlf. 25 18 26 18, keno@guldborgsund.dk
Kulturkonsulent Katha Qvist, tlf. 25 18 00 03, mail: kq@guldborgsund.dk

Billeder

Cykelløbet Kids Tour er for børn i alderen 3-10 år. I 2021 bliver Sakskøbing en af værtsbyerne for løbet. (c)Kids Tour
Cykelløbet Kids Tour er for børn i alderen 3-10 år. I 2021 bliver Sakskøbing en af værtsbyerne for løbet. (c)Kids Tour
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nu bygger Guldborgsund Kommune Danmarks første permanente svanemærkede folkeskole10.5.2021 13:32:11 CEST | Pressemeddelelse

I dag blev byggeriet af den nye svanemærkede folkeskole i Sundby lidt uden for Nykøbing Falster officielt skudt i gang. To elever og Simon Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelse, tog i fællesskab de første spadestik til det historiske skolebyggeri, der bliver et nybrud inden for bæredygtighed og arkitektur. Internationalt anerkendte arkitekter og lokalt forankrede entreprenører og arkitekter står bag det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie.

Visionært fyrtårnsprojekt i Falsters Hjerte modtager stor bevilling7.5.2021 09:48:51 CEST | Pressemeddelelse

11 landsbyer i Falsters Hjerte er klar til at sætte gang i et fælles, visionært fyrtårnsprojekt med en stor bevilling på 1,5 mio. kr. fra Guldborgsund Kommunes Landdistriktspulje. Det er Landdistrikts- og Turismeudvalget samt Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, der har anbefalet og besluttet at støtte op om de aktive fællesskaber og udviklingen i lokalområderne på Midtfalster.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum