Danmarks-Samfundet skærper profilen på Dannebrog800.dk

Del

Et vigtigt element i Danmarks-Samfundets landsdækkende Dannebrog800-projekt er det digitale univers. Det forløber hen over 2019 og skal markere 800-året for historien om Dannebrog. Derfor har foreningen som et supplement til sin hjemmeside oprettet et specifik 800 års-jubilæumssite: dannebrog800.dk.

Indeholder en række konkurrenceelementer
De digitale indslag har fået en god modtagelse, lyder det fra Māra Ose-Kuisele, der sammen med Lars Dirch Sørensen er tovholder og tilrettelægger af sitet:

– På dannebrog800.dk samler vi trådene for de mange aktiviteter, der siden ultimo 2018 har været en del af jubilæumsprojektet, siger hun og uddyber: – Siden suppleres af en app, så man begge steder kan quizze og deltage i diverse konkurrencer og lodtrækninger. Der er også mulighed for at være kreativ ved at uploade sit billede i det, der allerede nu er ved at blive en gigantisk dannebrogsmosaik. Dette foregår dermed også på mobiltelefoner og tablets/iPads, og appen kan findes i App Store og Google Play ved at søge på ”Dannebrog 800”.

Māra Ose-Kuisele gør også opmærksom på, at der kan dystes i både konkurrencer og quizzer, og at man sammenligne sine egne resultater med vennernes via Facebook. Quiz-resultaterne og billederne kan postes direkte på Facebook, så der er lagt op til en venlig kappestrid.

Fokus på Facebook
Danmarks mest brugte medie er Facebook.

– Cirka ¾ af trafikken på de sociale medier foregår i Danmark via Facebook, siger Lars Dirch Sørensen. – Derfor er vi selvfølgelig også til stede der. Ud over nyheder og samspillet på Facebook giver det ekstra liv, når man kan se, om det lykkedes at slå sine venner i quizzen.

Mara supplerer: – Der er også produceret dannebrogsikoner, der kan bruges, når man sender sms’er, ligesom man kan opfriske sit profilbillede med en af de mange dannebrogsrammer.

 

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Ny sangbog indeholder indlæg af sønderjyske sang- og nodeskribenter9.4.2019 13:20:55 CESTPressemeddelelse

I anledning af Dannebrogs 800 års fødselsdag har Danmarks-Samfundet netop udgivet en bog skrevet af historikeren Hans Christian Bjerg indeholdende historier og sange om flaget med titlen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog”. To kunstnere fra Christiansfeld, Sabina Haugaard Stuke (tekst) og Bente Ibenfeldt (musik), er de eneste nulevende kunstnere der i bogen bidrager med en Dannebrog relateret sang. Sangen ”Du er mit Danmark” blev uropført på Valdemarsdag, den 15. juni 2016 i Skt. Nicolai Kirke i Kolding under Danmarks-Samfundets flagfest. Ud over Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt tæller bogens forfatterliste så prominente navne som N.F.S. Grundtvig, Carl Ploug og B.S. Ingemann. Der er noder og tekster i bogen, som kan købes for 50 kr. i Danmarks-Samfundets webshop på www.danmarkssamfundet.dk. Foto vedhæftet. Fototekst: Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt modtager et eksemplar af bogen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog” af Danmarks-Samfundets l

Danmarks-Samfundet udgiver ”Dannebrog 800 jubilæumsbog”1.4.2019 15:55:14 CESTPressemeddelelse

Danmarks-Samfundet benyttede weekendens messe Historiske Dage i Øksnehallen i København til at offentliggøre en række nye publikationer udgivet af foreningen. Her i 800-året for myten om Dannebrog har Danmarks-Samfundet udgivet ”Dannebrog 800 jubilæumsbog” skrevet af orlogshistorikeren Hans Christian Bjerg. Samme forfatter har også været inde over foreningens udgivelse af bogen ”Sange om Dannebrog”. Flagkonsulent Søren Cruys-Bagger er skribent til genudgivelsen af ”Sådan bruges Dannebrog”. Endelig har foreningen udgivet et stort oplag af infopjecer på såvel dansk som engelsk om Dannebrog og flagets 800 års lange historie. Der var mange af de besøgende, der lagde deres vej forbi Danmarks-Samfundets stand. Blandt gæsterne var MF Bertel Haarder og EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Samme Bertel Haarder skal i øvrigt deltage i det debatmøde, som Danmarks-Samfundet arrangerer lørdag den 15. juni på Folkemødet på Bornholm

Essaykonkurrence for unge om Dannebrog anno 201925.3.2019 10:49:17 CETPressemeddelelse

Danmarks-Samfundet søsætter primo april en landsdækkende essaykonkurrence, hvor unge fra folkeskolerne og ungdomsuddannelserne inviteres til at give deres syn på verdens ældste nationalflag, Dannebrog. – Vi offentliggør betingelserne for at deltage i konkurrencen på sitet Dannebrog800.dk, siger flagkonsulent og projektkoordinator Søren Cruys-Bagger og uddyber: – Danmarks-Samfundet vil gerne høre de unges tanker om, hvilken betydning vores nationale symbol Dannebrog har for dem i 2019. Essayet må gerne afspejle de unges personlige refleksioner og overvejelser om Dannebrogs betydning for dem. Det må gerne være skrevet i en direkte stil, der vejer både for og imod flagets betydning for danskerne, siger Søren Cruys-Bagger. Deadline for aflevering af teksterne er den 1. oktober 2019 kl. 12.00. De seks vindere offentliggøres ved en reception i Idrættens Hus i Brøndby primo november. Præmierne er i begge alderskategorier: 1. præmie kr. 7.500, 2. præmie kr.4.000 og 3. præmie kr. 2.500. Yderlig

Succesøl fra Danmarks-Samfundet og Grauballe Bryghus18.3.2019 14:31:26 CETPressemeddelelse

Danmarks-Samfundets landsdækkende projekt Dannebrog 800 indeholder mange lokale og regionale events og samarbejdspartnere. Et af de mere spektakulære er samarbejdet med mikrobryggeriet Grauballe Bryghus om produktion af specialøllen Dannebrog 800. I forbindelse med samarbejdet siger brygmester Flemming Lindgaard: – Vi foreslog, at vi skulle lave en rødlig øl med hvidt skum - en perfekt farvekombination, når nu det er Dannebrog, der skal fejres. Vi skaber den røde farve i en kombination af de to malttyper Cara Gold og Caraffa Black, uddyber brygmesteren, der også peger på fordelen ved at bruge det bløde vand fra Silkeborg. Bryggeridirektør Thomas Kanstrup Christensen supplerer: – Motivet til etiketten havde Danmarks-Samfundet helt styr på. De havde en igangværende plakatkonkurrence i løbet af 2018, hvor vinderplakaten naturligvis skulle pryde øllen. Det gav sig selv. Forventningerne er skruet op – Efter planen skulle der laves en enkelt batch på 2.000 flasker, som skulle bruges i løbet