Dansk Byggeri

Danmarks mest erhvervsvenlige kommune hedder Frederikssund

Del

Frederikssund er rykket op på en flot førsteplads på listen i Dansk Byggeris undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed 2018. Det er første gang, at en kommune øst for Storebælt ligger helt i top.

Men der er meget store forskelle på de erhvervsvilkår, som de nordsjællandske kommuner byder de lokale virksomheder. Fredensborg Kommune ligger næst sidst på en 97. plads, og Halsnæs er den kommune, der er går mest tilbage, hele 45 pladser.  

- Frederikssund skal have et stort tillykke fra Dansk Byggeri. Placeringen er velfortjent, ikke mindst fordi Frederikssund over de seneste år har kandideret til en topplacering, fordi kommunen på alle områder fører en erhvervsvenlig politik, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.

Partnerskabsaftale
Frederikssund har blandt andet en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Nordsjælland, som sikrer et godt samarbejde mellem kommunen og virksomhederne om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Der er ikke gebyr på behandling af byggesager, og som den ene af to nordsjællandske kommuner opkræver Frederikssund heller ikke længere dækningsafgift, der er en speciel skat på virksomhedernes bygninger. Frederikssund udliciterer nu flere opgaver på det tekniske område end tidligere. Genbrugspladserne har lange åbningstider, og administrationsgebyret er sat ned.

Stor spredning
Der er meget stor spredning mellem kommunerne i Nordsjælland. Gribskov Kommune er hoppet 13 pladser frem og ligger nu som nummer 19. Helsingør har også taget et gevaldigt hop fremad med 36 pladser til nummer 49. Men for de fleste går det den forkerte vej. Seks kommuner ud af 11 er rykket ned ad på ranglisten.

God til at sende opgaver i konkurrence
Selv om Hillerød Kommune er gået 21 pladser tilbage og ligger nummer 41, så er kommunen faktisk bedst af alle landets kommuner til at sende opgaver på det tekniske område i konkurrence. Også Gribskov Kommune gør det godt på dette område. Når de to kommuner ikke ligger bedre på listen, så skyldes det, at de på andre områder gør det mindre godt.

- Hvis man som kommune gerne vil yde en god service over for erhvervslivet og tiltrække og fastholde virksomheder, er det ikke nok at gøre det godt på ét område. Der er bestemt plads til forbedringer for en række kommuner i Nordsjælland, og Dansk Byggeri Nordsjælland stiller sig gerne til rådighed til en konstruktiv dialog og et tæt samarbejde. Kommuner og virksomheder har en fælles interesse i, at det går godt for de lokale virksomheder, siger Jørgen Simonsen.

Sådan er Nordsjælland placeret på ranglisten

Kommuner

2017

2018

Ændring

Nordsjælland

 

 

 

Frederikssund

3

1

2

Gribskov

32

19

13

Hillerød

20

41

-21

Helsingør

85

49

36

Egedal

65

60

5

Furesø

72

69

3

Rudersdal

56

72

-16

Halsnæs

36

81

-45

Allerød

47

83

-36

Hørsholm

74

88

-14

Fredensborg

81

97

-16

Fakta om kommuneanalysen
Dansk Byggeri har i syv år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsforhold og udarbejdet en rangliste over erhvervsvenlighed.

Analysen er baseret på 30 forskellige parametre fordelt på syv overordnede temaer, der alle viser, hvor erhvervsvenlige, de enkelte kommuner er. Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, telefon 40 50 26 40, info@nordtag.dk
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordsjælland Niels Tolstrup, telefon 20 65 98 40,
nth@danskbyggeri.dk
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69, kas@danskbyggeri.dk

Vedhæftede filer

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum