Hjørring Kommune

Danmarks mest ambitiøse ungestrategi er nu vedtaget

Del

Alle unge skal have job og uddannelse. Det er hovedmålet i den ungestrategi, som Hjørring Byråd her til aften har vedtaget. Samtidig garanterer virksomhederne i Ungestrategien, at de vil hjælpe alle unge, der henvender sig, til at komme videre imod en uddannelse og et job.

120 skole- og erhvervsledere, politikere og embedsmænd er her samlet til temamøde om Ungestrategien. På mødet deltog repræsentanter fra Edinburgh, som inspirerede deltagerne.
120 skole- og erhvervsledere, politikere og embedsmænd er her samlet til temamøde om Ungestrategien. På mødet deltog repræsentanter fra Edinburgh, som inspirerede deltagerne.

Danmark har på trods af højkonjukturen fået en national udfordring med høj ungdomsarbejdsløshed og voksende psykisk mistrivsel blandt unge. 

Den kedelige landstendens har virksomheder, skoler og kommunale forvaltninger i Hjørring kommune besluttet sig for at bryde.

Alle unge skal have en drøm om ”mit gode liv” og opnå de relevante kompetencer for at kunne realisere den del af drømmen, der handler om job og uddannelse.

Det er hovedmålet i den ungestrategi, som Hjørring Byråd her til aften har vedtaget. Samtidig garanterer virksomhederne i Ungestrategien, at de vil hjælpe alle unge, der henvender sig til at komme i uddannelse eller job.

De seneste seks måneder har virksomheder, skolebestyrelser, uddannelsesinstitutioner og foreningslivet været inddraget i at lave Ungestrategien i et tæt samarbejde med Hjørring Kommune.

- Vi kan kun komme i mål, hvis vi er sammen om opgaven. Derfor er det vigtigt, at alle der er i kontakt med børn og unge har været med til at slå stregerne i strategien. Ligesom de også er med til at gøre Ungestrategien til virkelighed. Alle unge skal komme et godt sted hen og opleve, at de kan bidrage og være en del af fællesskabet, siger formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Mai-Britt Beith (S).

23 virksomheder har været sparringsgruppe, og syv virksomheder har som skrivende spydspids bla. forfattet det strategiske mål om en gensidigt forpligtende ungegaranti.

Til efteråret er det målet, at 50 virksomheder er blevet Ungegaranti-partnere og dermed forpligter sig til konkrete aktiviteter i Ungegarantien.

  • Ungestrategien omfatter alle børn og unge fra BH.klasse til de fylder 30 år
  • Perspektivet og omdrejningspunktet er den enkelte unge og målet om ”det gode liv”
  • Obligatorisk erhvervspraktik for 9. klasse
  • 25 timers obligatorisk undervisning om året i emnet ”Uddannelse og Job” fra børnehaveklasse til 9. klasse – i konkret samspil med virksomhederne
  • Individuel uddannelsesvejledning til alle – også uddannelsesparate unge, som vil blive udfordret på deres uddannelsesvalg.
  • Hjørring Kommune investerer 75 millioner kroner i indsatserne i Ungestrategien de kommende 4 år.

Strategien er født i et tæt politisk parløb mellem Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget fra opstarten af den nye byrådsperiode. Det brede politiske samarbejde er afgørende for ambitionsniveauet og den økonomiske prioritering af en meget langsigtet strategi.

- Det handler også om både dannelse og uddannelse. Om at hjælpe vores unge til at blive afklaret på deres drøm om ”det gode liv” og hvad der er næste skridt for at komme nærmere den enkelte unges positive destination. Vi ønsker, at de unge bliver i stand til at træffe bevidste og kompetente valg, siger Thomas Klimek (S), formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget.

Kontakter

Thomas Klimek (S), fmd. for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget på 4193 7739

Mai-Britt Beith (S), fmd for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget på 4193 7722

Direktør, Økonomi- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Leif Johannes Jensen på 4122 3013

Direktør, Børne- og Undervisningsforvaltningen, Jesper Carlsen på 3046 0337

Billeder

120 skole- og erhvervsledere, politikere og embedsmænd er her samlet til temamøde om Ungestrategien. På mødet deltog repræsentanter fra Edinburgh, som inspirerede deltagerne.
120 skole- og erhvervsledere, politikere og embedsmænd er her samlet til temamøde om Ungestrategien. På mødet deltog repræsentanter fra Edinburgh, som inspirerede deltagerne.
Download

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tag plads ved bordet sammen med os – og udvikl din kommune!13.5.2019 14:54:34 CESTPressemeddelelse

Sådan lyder opfordringen fra politikerne til borgerne i Hjørring Kommune. Fra i dag og fire uger frem har alle mulighed for at komme med i to arbejdsgrupper sammen med politikere fra Udvalget for strategisk by- og landsdistriktsudvikling. - Det er både vigtigt og afgørende, at vi som politikere ikke blot lytter, men også tager snakken og dialogen med borgerne. Vi glæder os til at sætte os ved bordet sammen med dem. Det bliver en ny og spændende måde at arbejde på, siger Tim Jensen (S), udvalgsformand for Strategisk by- og landdistriktsudvikling. De to arbejdsgrupper har hver sit emne og dermed fokus. Den ene, ”Boligliv”, skal arbejde med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. I den gruppe får seks borgere mulighed for at være med. I den anden gruppe, ”Kystliv”, er der fokus på kommunens kyststrækning, hvordan den skal udvikle sig og samtidig tage hensyn til kystbyernes forskelligheder. Der er plads til fire borgere i den gruppe. I hver gruppe er

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum