Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling 2022 giver børnene en ny start og sender fra Musikhuset Esbjerg

Del

Lørdag den 29. januar 2022 afholdes Danmarks Indsamling for 16. år i træk. Det stort anlagte indsamlingsshow sendes vanen tro live på DR1 og denne gang fra Musikhuset Esbjerg.

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over, at Esbjerg skal danne ramme om det store indsamlingsshow.

”Vi glæder os i den grad over, at det er lykkes for Musikhuset Esbjerg i samarbejde med Esbjerg Kommune at få Danmarks Indsamlingen her til det vestjyske. Vi får en helt unik mulighed for at vise en mere kulturel side af Esbjerg frem for resten af Danmark. Samtidig med at vi kan støtte de uskyldige ofre for coronapandemien. Nemlig børnene,” siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Sendes fra Musikhuset Esbjerg

Når Danmarks Indsamling 2022 transmitteres live fra Musikhuset Esbjerg, er det første gang Esbjerg er vært for showet. At valget er faldet på Esbjerg, skyldes blandt andet de rigtigt gode fysiske forhold som Musikhusets mange faciliteter giver. Først og fremmest er foyeren stor og indbydende og kan skabe perfekte rammer for selve showet, men husets mange andre lokaler giver rigtigt gode muligheder for de mange følgearrangementer, som Danmarks Indsamling kaster af sig.

Vigtigt med lokal opbakning

DR sender traditionen tro live fra den store indsamling. Og det stiller store krav til faciliteter og opbakning fra værtsbyen.

"Jeg ser frem til samarbejdet med Esbjerg og er glad for den opbakning, vi har fået fra Esbjerg til at løfte Danmarks Indsamling 2022. Selv om vi forhåbentligt er over det værste i forhold til coronapandemien, så er det i høj grad et emne, der desværre sætter en meget negativ dagsorden for store dele af verdens befolkning – og i høj grad de fattigste. Jeg ser derfor frem til, at DR sender live fra Musikhuset Esbjerg lørdag den 29. januar 2022,” siger formand for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm.

”Der er vigtigt for os, at Danmarks Indsamling er hele Danmarks Indsamling, og jeg er sikker på, at Esbjerg på en god måde kan overtage stafetten fra Viborg, der var vært for en meget succesfuld, men også stærkt coronaramt Danmarks Indsamling 2021.”

”Danmarks Indsamling 2022 giver med udviklingsprojekter i 14 lande børnene en ny start. De er hårdt ramt af coronapandemien, og vi hjælper dér, hvor nøden er størst. Vi sikrer, at børnene får adgang til rent drikkevand; at de får uddannelse og beskyttelse; at der er en læge, der kan hjælpe, og en voksen, der kan give dem den omsorg, de har brug for,” siger Mulle Juul Korsholm og fortsætter:

”Vi gør det, fordi vi er et lille land med et stort hjerte, og fordi coronakrisens børn har akut brug for vores hjælp. Med Danmarks Indsamling kan vi løfte opgaven sammen og gøre en mærkbar forskel for de børn, der er så hårdt ramt af konsekvenserne af corona”.

1,3 milliarder kr. indsamlet

Siden 2007 har danskerne hvert år i februar stået sammen om Danmarks Indsamling. I februar 2021 blev der indsamlet 120 millioner kroner, hvilket var en fremgang på 38 millioner kroner fra året før. Samlet set er der indsamlet imponerende 1,3 milliarder kr. i de år, der er afholdt Danmarks Indsamling. Showet, der er kulminationen på en uge i indsamlingens tegn, tiltrækker samtidigt hvert år op mod 1,5 million tv-seere fordelt hen over aftenen, når DR1 sender live i ikke mindre end fem timer.

Støtten fra Danmarks Indsamling er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2022 har Danmarks Indsamling fokus på at give coranakrisens børn en ny start. Siden 2018 har Danmarks Indsamling været afviklet i henholdsvis Aarhus, Aalborg, Vejle og Viborg.

Fotos

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling
Danmarks Indsamling
Store Kongensgade 1


https://danmarksindsamling.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Indsamling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.