Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond modtager flere ansøgninger

Del

Ansøgertallet til forskningsmidler stiger i 2018. Samlet får fonden godt 13 procent flere ansøgninger sammenlignet med året forinden.

2.379 ansøgninger. Så mange modtog Danmarks Frie Forskningsfond i 2018, hvilket er 276 flere end i 2017.

Samlet søgte ansøgerne om 8,194 milliarder kroner, hvoraf 1,179 milliarder kroner blev bevilget. Målt på beløb er fondens succesrate i 2018 dermed på ca. 14 procent.

Det skriver fonden, der netop har offentliggjort sin årsrapport for 2018.

I 2018 steg fondens finanslovsbevilling, dels fordi den for første gang skulle uddele en sum på 103 millioner kroner til politisk prioriterede forskningstemaer - ud over de penge fonden normalt uddeler til den frie forskning.

Disse særlige midler alene stod for 154 ekstra ansøgninger i 2018.

- Samtidig kom der i 2018 også lidt ekstra penge til den frie forskning. Og jeg tror, det har medvirket til at motivere flere forskere til at søge støtte til deres forskningsideer, siger David Dreyer Lassen, der er bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond.

Sidste år fik Danmarks Frie Forskningsfond m.fl. udarbejdet en analyse, der undersøgte forskernes ønsker til deres næste forskningsbevilling.

Over 80 procent svarede, at størrelsen på deres næste ideelle forskningsbevilling var under 10 millioner kroner.

- Det harmonerer med størrelserne på vores forskningsprogrammer, idet alle vores bevillinger er under denne grænse. Det er glædeligt, at vi i fonden kan være med til at gøre en forskel i forskningsverden og kickstarte ny forskning til glæde for samfundet, siger David Dreyer Lassen.

Sideløbende med stigningen i finanslovsbevillingen og det stigende antal ansøgninger er også antallet af bevillinger steget. Dermed uddelte fonden 414 bevillinger i 2018 mod 360 i 2017.

Årsrapporten 2018 for Danmarks Frie Forskningsfond blev offentliggjort dags dato. Den fulde rapport kan opleves her.

Kontakter

Pressemedarbejder Mikkel Linnemann Johansson, mljo@ufm.dk, 72 31 89 31

Billeder

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum