Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond giver 8,5 millioner til lægeforskningen

Del

9 klinikere har fået bevilget penge til hver deres nyskabende idé, der skal være med til at styrke forskningen på sundhedsområdet i Danmark over en tre års periode.

Photo by Trnava University on Unsplash
Photo by Trnava University on Unsplash

Med i alt 8,5 millioner kroner frikøber Danmarks Frie Forskningsfond ni klinikere, der med deres forskningsprojekt skal være med til at styrke og forny den danske, sundhedsfaglige forskning. I 20-50% af deres arbejdstid skal bevillingsmodtagerne således bedrive forskning sideløbende med deres praktiske lægegerning i op til en tre års periode. Den tid, de ikke bruger på forskningen, skal klinikerne fortsætte i deres nuværende ansættelse. Bevillingen bliver primært givet til læger, tandlæger og dyrlæger, som har opnået ph.d.-grad eller tilsvarende kvalifikationer gennem deres forskning.

De ni deltidsforskere, der er blevet valgt af det faglige forskningsråd DFF | Sundhed og Sygdom, er ansat på hhv. Herlev Hospital, Aarhus Universitetshospital, Bispebjerg Hospital, Region Midtjylland, Regionshospitalet Horsens og Sjællands Universitetshospital.

Helt overordnet er formålet med virkemidlet at fremme både etablerede klinikere samt fostre nye talenter inden for sundheds- og sygdomsområdet. Målsætningen med delestillinger er altså at støtte forskningsprojekter med udspring i det kliniske forskningsfelt.

Type 1-diabetes og motion

Rakel Fuglsang Johansen fra Aarhus Universitetshospital er ideindehaver af et af de ni projekter. Hun vil gøre det lettere for personer, der lider af type 1-diabetes, at dyrke motion. Det skal bl.a. gøres ved at undersøge strategier til insulinbehandling og ernæring i relation til motion. Ligeledes vil hun med forskningsprojektet undersøge effekter af forskellige typer konkurrencesport for en person med type 1-diabetes. Rakel Fuglsang Johansen forklarer følgende om projektet:

”Studiet vil kunne bidrage til bedre vejledning af type 1-diabetes patienter omkring motion. Det kan bidrage til at få flere med type 1-diabetes i gang med at dyrke motion, så de også kan profitere af de mange gavnlige effekter af motion”.

Læs om alle ni delestillinger her.

Kontakter

Billeder

Photo by Trnava University on Unsplash
Photo by Trnava University on Unsplash
Download

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum