Frederikshavn Kommune

Danmarks første Energi-sti for husejere ligger i Frederikshavn

Del

Stien skal inspirere til energirenovering af boligen og skal samtidig være nyt udflugtsmål for børnefamilier

Hvad med at lade stuen varme op af luft-varme? Eller lære hvad termografisk fotografering betyder for boligen? Og varmeregningen? Svarene og den nyeste teknologi til energirenovering af boligen findes på den nye Energisti som Energibyen Frederikshavn har skabt på Knivholt Hovedgård i Frederikshavn. Det er ikke bare at gå en tur og få varmen. Det handler om besparelser, og det er ikke kun på husholdningsbudgettet. Det er også drømmen om at blive selvforsynede med vedvarende energi i kommunen, der har fået Energibyen til at folde idéen om et inspirationsmiljø ud i de smukke omgivelser rundt om Knivholt.

”Det man kan bruge stien til er at få inspiration til at energirenovere sin bolig. Den bliver opdateret løbende, så gæsterne altid bliver mødt af de seneste nye teknologiske landevindinger”, siger projektchef Poul Rask fra Energibyen Frederikshavn.

Ruten er anlagt så der er noget for alle. Også for børnene og deres nysgerrighed og lyst til at prøve, kravle, fatte og forstå. For forældrene er der udover motion, inspiration til at holde varmen, når man er hjemme igen. Intelligent isolering, LED belysning til tagrenden og det nyeste indenfor solceller er flere af eksemplerne på energirenoveringsprojekter som boligejere kan lære nærmere at kende, når de går rundt på Energistien. Installationerne er alle opført i størrelsesforholdet én til én, for at give husejerne mulighed for både at undersøge lydniveau og størrelsesbehov, inden de eventuelt går hjem i haven og graver fundamentet til en vertikal vindmølle eller måske en hypermoderne jordvarmebeholder.

Stien indvies lørdag og er både på indvielsesdagen - og herefter - åben for alle.

For yderligere information kontakt

Projektchef Energibyen Frederikshavn Kommune, Poul Rask Nielsen

Telefon: +45 20 32 45 91

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum