Ingeniørforeningen, IDA

Danmarks første astronaut påvirker snakken mellem børn og forældre

Del

Teknik og naturvidenskab er blevet et varmere samtaleemne mellem børn og forældre i næsten hver tredje familie efter Andreas Mogensens tur i rummet

Meget tyder på, at den danske ESA-astronaut Andreas Mogensens tur til Den Internationale Rumstation (ISS) for alvor har fået danskernes øjne op for ingeniørfagets muligheder. Stort set alle danskere fulgte Andreas Mogensen i september sidste år, og en undersøgelse Userneeds har gennemført for Ingeniørforeningen viser, at hans tur i rummet fortsat har afsmittende effekt i næsten hver tredje børnefamilie.

31 procent af børnefamilierne svarer, at de taler mere om teknik og naturvidenskab med deres børn efter Andreas Mogensens tur i rummet, og det glæder naturligvis Ingeniørforeningens formand Frida Frost.

”Ud over at Andreas Mogensen har medvirket til en fælles dansk forståelse af, at rummet ikke længere er et uopnåeligt område for dansk forskning og danske virksomheder, er sidegevinsten også uvurderlig. At naturvidenskab og teknologi er emner, der bliver vendt ved middagsbordet, kan være medvirkende til, at flere børn og unge får lyst til at uddanne sig til cand.scient eller ingeniør. Der er allerede i dag en stor efterspørgsel på disse faggrupper, og en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the Future viser, at der allerede i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabelige kandidater. Den truende mangel løser Andreas Mogensen ikke alene, men han har tydeligvis en meget positiv indvirkning,” siger Frida Frost.

I Sverige blev søgningen til de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser firedoblet, da Christer Fuglsang i 2006 var den første svensker i rummet.

Hovedpersonen selv, Andreas Mogensen, tør ikke love, at han har samme effekt, men siden han vendte hjem fra rummet, har han i ESA-regi holdt mange foredrag for børn og unge, og han er meget glad for, at hans tur i rummet har en afsmittende effekt.

”Forud for opsendelsen lå selvfølgelig meget uddannelse og træning, så det var naturligvis en kæmpestor forløsning og personlig oplevelse. Men at der er en så stor positiv sideeffekt af min tur til ISS, er jeg både overrasket og beæret over. Naturvidenskab og teknik er fantastiske felter med uanede muligheder, og at jeg medvirker til, at de nu er blevet til en del af hverdagen i så mange hjem er jo fantastisk, siger Danmarks første astronaut.

 

Ja

Nej

I alt

Har opsendelsen af den danske astronaut Andreas Mogensen medført, at der bliver talt mere om teknik og naturvidenskab hjemme hos dig – med dine børn?

31%

69%

100%

Undersøgelsen er afsluttet januar 2016, og omfatter svar fra 2.025 danskere. 459 familier med børn mellem 6 og 18 år har svaret på dette spørgsmål.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum