Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter 80 mio. kr. til at styrke udbuddet af kvalificeret arbejdskraft

Del

Mangel på faglærte og medarbejdere med digitale kompetencer lægger en dæmper på konkurrencekraften og fremgangen i mange danske virksomheder. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 80 mio. kr. til to indsatser, der skal styrke udbuddet af kvalificeret arbejdskraft. EU’s Socialfond medfinansierer indsatserne.

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis (foto: Erhvervsstyrelsen)
Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis (foto: Erhvervsstyrelsen)

Danske virksomheder oplever i stigende grad udfordringer, når de skal rekruttere nye medarbejdere. Øget digitalisering betyder, at virksomhederne efterspørger flere medarbejdere med naturvidenskabelige kompetencer – de såkaldte STEM-kompetencer. Samtidig stiller den digitale og teknologiske udvikling på arbejdsmarkedet fortløbende nye krav til medarbejdernes kompetencer. Analyser peger på, at jo lavere uddannelsesniveau et job kræver, jo større er sandsynligheden for, at netop det job bliver automatiseret.

Det er særligt de små og mellemstore virksomheder, som må gå forgæves i jagten på de rigtige medarbejdere. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i alt 80 mio. kr. til at styrke udbuddet af kvalificeret arbejdskraft. De 80 mio. kr., som fordeles på to indsatser, er målrettet både unge og voksne samt ledige og beskæftigede, der ønsker at gennemføre en ny uddannelse. 

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis:

Den hastige udvikling inden for teknologi, automatisering og digitalisering udfordrer virksomhederne, der i stigende omfang efterspørger digitale og tekniske kompetencer. Hvis danske virksomheder fortsat skal kunne konkurrere, er vi nødt til at hæve uddannelsesniveauet i arbejdsstyrken og fokusere på løbende efteruddannelse for både unge og voksne. Det er helt afgørende, at kompetencerne i arbejdsstyrken harmonerer med virksomhedernes behov.”

To indsatser

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter i alt 80 mio. kr. til at styrke kvalificeret arbejdskraft via erhvervs- og videregående uddannelser. Midlerne er fordelt på to selvstændige indsatser, som begge er finansieret af midler fra EU’s Socialfond og decentrale erhvervsfremmemidler:

1) En indsats målrettet unge, der øger søgning til og gennemførsel af erhvervsuddannelserne. Der er afsat 50 mio. kr. til denne indsats.

2) En indsats, der skal bidrage til, at ansatte i virksomheder og ledige får løftet deres formelle uddannelsesniveau. Der er afsat 30 mio. kr. til denne indsats.

Begge indsatser ligger inden for rammerne af Strategi for decentral erhvervsfremme 2019 og tilrettelægges, så de tager højde for virksomhedernes behov og udfordringer.

Fakta

Kontakt

Hvis du er potentiel operatør og vil vide mere om indsatsen, herunder hvordan du søger, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Merete Woltmann, tlf. 3529 1374, mail: merwol@erst.dk.

Du kan læse mere om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse her: www.erhvervsfremmebestyrelsen.dk

Nøgleord

Billeder

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis (foto: Erhvervsstyrelsen)
Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis (foto: Erhvervsstyrelsen)
Download

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1717https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Unge med særlige udfordringer skal hjælpes i uddannelse og have et bedre afsæt for job26.11.2019 13:15:43 CETPressemeddelelse

Virksomhederne skriger på arbejdskraft, og samtidig står næsten 70.000 unge på tværs af hele landet uden uddannelse og job. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter nu fire projekter med i alt 36 mio. kr. Midlerne går til håndholdte indsatser, der skal sikre, at unge med særlige udfordringer får en uddannelse. Det skal give unge bedre mulighed for at komme på arbejdsmarkedet og på sigt imødekomme virksomhedernes behov for arbejdskraft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum