Danmarks cybermestre kåret: Skal forsvare Danmark internationalt

100 unge mellem 15 – 25 år deltog i weekenden i De Danske Cybermesterskaber på Aalborg Universitet i København. De to vindere, ”sebastianpc” og ”marabou” skal sammen med nogle af de øvrige deltagere forsvare Danmark – først med cyberlandsholdet og måske en dag mod cyberkriminalitet.
- I har evnerne til at beskytte Danmark mod cybertruslen - nu og i fremtiden, sagde forsvarsminister Trine Bramsen ved Cybermesterskaberne:
- Der er ingen tvivl om, at hele Danmark vinder på de unge talenters deltagelse i cybermesterskaberne. De er fremtidens garanter for et stærkt værn mod cybertruslen, og forhåbentligt kan de inspirere andre unge til at være med på cyberfronten. Vi har brug for alle skarpe hoveder til at sikre et cybersikkert Danmark.
Videre til Cyberlandsholdet 2021
Den danske cybermester i gruppen for de 15-20 årige blev ”sebastianpc” efterfulgt af Alexander S. og ’xlev’ på hhv. 2.- og 3.-pladsen. I gruppen for 21-25 årige vandt ”marabou” efterfulgt af Jacob B. og Oliver L. N. på de næste pladser. Alle deltagere optræder enten under alias eller fornavn.
Udover vinderne går 23 øvrige deltagere videre til den bruttotrup, der udtages til det danske Cyberlandshold 2021.
Det er professor på Aalborg Universitet Jens Myrup Pedersen, der står i spidsen for Cyberlandsholdet og dermed også den Bootcamp og de træningslejre, bruttotruppen skal igennem, før de 10 landsholdsdeltagere er fundet:
- Det er først og fremmest faglige kompetencer, vi kigger på, når vi udtager de endelige deltagere til Cyberlandsholdet. Men det kan ikke stå alene. Det er vigtigt, at man er en holdspiller, og at man har sit moralske kompas i orden, for man bliver udfordret på alle de facetter og parametre, som cybersikkerhed også rummer, siger AAU-professor og landstræner Jens Myrup Pedersen.
- Personligt ser jeg meget frem til at prøve kræfter med opgaven som landstræner. Vi oplevede et tårnhøjt fagligt niveau ved Cybermesterskaberne, og det øger mine forventninger til, hvad vi kan præstere på europæisk plan, afslutter landstræneren.
Cyberlandsholdet drager til Prag sidst i september, hvor ”European Cyber Security Challenges” afvikles fra den 28. september – 1. oktober 2021.
- Danmark har brug for, at vi finder og dyrker de skarpeste talenter inden for cybersikkerhed, og derfor er det godt, at så mange unge mennesker deltager i De danske Cybermesterskaber, der på en kreativ måde sætter fokus på vigtigt emne for både virksomheders konkurrenceevne og vores nationale sikkerhed. Udover at styrke virksomhedernes konkurrenceevne, som vi arbejder for i Industriens Fond, handler det om at skabe en bevægelse, der skal få langt flere unge til at arbejde med at gøre Danmark mere sikkert fremover ved at inspirere dem til at vælge uddannelser inden for IT- og cybersikkerhed, siger Tim Sloth Jørgensen, programchef for Industriens Fonds særlige cyberindsats.
Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og 4 universiteter har i samarbejde skabt De Danske Cybermesterskaber med det formål, at øge og styrke kompetencerne indenfor IT & cybersikkerhed.
Parter i de danske cybermesterskaber:
- Industriens Fond
- Forsvarets Efterretningstjeneste
- Aalborg Universitet (AAU)
- Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
- IT University (ITU)
- Syddansk Universitet (SDU)
Billeder




Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Forskere bruger AI til at spotte sygdomme og stress hos heste9.7.2025 08:40:53 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet bruger kunstig intelligens til at analysere hestes ansigtsudtryk for at undersøge, hvornår de er stressede eller i smerter. Det skal lægge kimen til nye værktøjer, der kan styrke dyrevelfærden og bekæmpe sygdomme.
Ny forskning: EUs milliardstøtte til grænsekontrol fører til overgreb på migranter7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et omfattende feltarbejde i Tunesien viser, at EUs samarbejde med nordafrikanske lande om grænsekontrol har alvorlige konsekvenser for migranterne. Det fremgår af en ny ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Statskundskab kommer stærkt fra start i Nordjylland6.7.2025 08:31:17 CEST | Pressemeddelelse
Med mange ansøgninger er den nye statskundskabsuddannelse på Aalborg Universitet kommet godt fra start. Samtidig stiger interessen for business-uddannelserne markant.
Ny forskning: "Vi straffer mere, flere og hårdere"1.7.2025 14:15:10 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra AAU har for første gang kortlagt alle ændringer af den danske straffelov siden 1980. Resultatet viser over 900 lovændringer. De fleste ændringer har fundet sted efter år 2000 og har en skærpende karakter.
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum