Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadør til Iran returnerer til Teheran

Del

Udenrigsministeren sender Danmarks ambassadør til Iran tilbage for at drive det diplomatiske arbejde fremad og sikre tæt koordination med Danmarks partnere i Teheran.

Udenrigsministeren har i dag besluttet at sende Danmarks ambassadør i Iran tilbage til Teheran. Det sker, efter at EU’s udenrigsministre på et møde den 19. november i Bruxelles udtrykte fuld opbakning til Danmark i sagen om iransk planlægning af et attentat på dansk jord. En ny fase går nu i gang i arbejdet med at modgå uacceptabel iransk adfærd. Det danske diplomati vil have stort fokus på at understøtte dette arbejde i de europæiske hovedstæder, i Bruxelles og i Teheran.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

 

”Hjemkaldelsen af den danske ambassadør bidrog i meget høj grad til at sætte fokus på behovet for klare reaktioner på de iranske aktiviteter. Den danske sag har været med til at skabe momentum for en fornyet diskussion i EU om fælles tiltag imod Iran. Det stod helt klart med den stærke opbakning til Danmark på EU-udenrigsministermødet i går, og det er jeg meget tilfreds med. Det vil nu kræve et intensiveret diplomatisk benarbejde at komme i mål. Derfor har jeg i dag bedt den danske ambassadør om at vende tilbage til Teheran for også derfra at intensivere diplomatiet og at koordinere tæt med vores europæiske partnere.”

Ambassadøren blev den 31. oktober 2018 midlertidigt hjemkaldt til Danmark med henblik på konsultationer. Det skete som reaktion på sagen om iransk planlægning af et attentat på dansk grund. Ambassadøren forventes at ankomme til Teheran den 22. november 2018.

For yderligere information:

Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61 97 90 31.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red