Hjørring Kommune

Danmarks 3. største turistdestination etableret

Del

5 nordvestjyske kommuner er nu samlet i den nye Destination Nordvestkysten, som dermed bliver den 3. største turistdestination i Danmark med ca. 5.855.000 årlige overnatninger og ca. 250 km. vestkystlinje.

De 5 kommuner, der er gået sammen om at arbejde med turismefremme i den nye destination er Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro.

Etableringen af destinationen skal ses som udmøntningen af den nye erhvervsfremmelov, hvor antallet af turistdestinationer i Danmark skal samles i større enheder og reduceres fra ca. 80 til omkring 18 fra udgangen af 2020.

Tirsdag den 3. marts var kommuner, turisterhverv og politikere derfor samlet til møde og stiftende generalforsamling på Hotel Hanstholm for at etablere bestyrelsen i det nye selskab Destination Nordvestkysten, som rent formelt stiftes 1. april 2020.

Bestyrelsen, som er på 11 medlemmer, består af politikere og repræsentanter fra det lokale turisterhverv.

Borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby er udnævnt som formand. Mogens Chr. Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune er næstformand og derudover indtræder følgende i bestyrelsen: Arne Boelt, borgmester Hjørring Kommune, Niels Jørgen Pedersen, Viceborgmester i Thisted Kommune, Erik Flyvholm, borgmester Lemvig Kommune, Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, Karl Henrik Laursen, direktør Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, Rasmus Fejerskov, formand Thy Turistforening, Steen Jørgensen, indehaver af SJ Feriehusudlejning og Søren Olsen, Formand for Erhvervs- & Turismeudvalget i Holstebro kommune.

Destinationen får hovedsæde på Skeelslund i nærheden af Aabybro og etablerer samtidig et filialkontor i Lemvig. Under samme tag bor også det nationale turisme konsortium Dansk Kyst og Natur, og du vil også fremover kunne finde projektet fælles vækst i Nordjylland, som fra 1. april bliver varetaget af Destination Nordvestkysten.

Peter Krusborg Pedersen, som kommer fra en stilling som markedschef i VistiDenmark, er nytiltrådt direktør i destinationen.

Han præsenterede på det indledende møde hans tanker og visioner, og for ham er det vigtigt at vi udvikler destinationen i et koordineret fællesskab og samarbejde imellem kommuner, erhvervet, Dansk Kyst & Natur samt VisitDenmark.

”Vi er først en succes, når erhvervet ser destinationen som en succes. Vi skal understøtte de lokale initiativer og samtidig skabe vækst i henhold til Vestkystplanen, som ligger som en strategisk handleplan for hele Vestkysten”.

 

Udviklingsplanen for Vestkysten:

”Vestkysten skal være blandt Nordeuropas førende kystdestinationer, hvor der er en ambition om at hæve turismeomsætningen, antallet af overnatninger og gæstetilfredsheden frem mod 2025 ved at arbejde med en samlet destination under et fælles brand, naturen som hovedattraktion, de 18 særlige feriesteder, differentieret overnatningskapacitet og strategisk investeringsfremme”.

”Der er et stort uforløst potentiale i vestkystturismen, og her er det vigtigt, at vi står sammen om at løse den fælles opgave”, siger Peter Krusborg Pedersen. ”I Destination Nordvestkysten skal vi blandt andet arbejde videre med eksisterende projekter, men vi skal også have ansøgt om at få andel af de nationale midler til at eksekvere relevante nye projekter, som kan skabe synergi til det lokale erhvervsliv og dermed øge væksten i vestkystturismen. Vi skal styrke gæsteoplevelsen og arbejde med kvalitet og kompetenceudvikling. Vi har fået udviklet et vestkystbrand, der er rammesættende for ferien på vestkysten, og nu skal vi have fyldt rammen ud med de rigtige, lokale fortællinger”, fortæller Peter Krusborg Pedersen, direktør i Destination Nordvestkysten.

Nøgleord

Kontakter

Anne Nøhr Ringgren, Marketingkonsulent, VÆKST Jammerbugt - Erhverv og Turisme, telefon 7257 8986.

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune ansætter ny skole- og dagtilbudschef19.5.2020 16:30:00 CESTPressemeddelelse

Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen har ansat Kari Rune Jakobsen som ny Skole- og dagtilbudschef. Kari Rune Jakobsen kommer fra en stilling som chef for PPR i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune. Der forinden var hun ansat som leder af PPR i Hjørring Kommune. - Jeg er meget tilfreds med og glad for, at Kari Rune Jakobsen igen bliver en del af Hjørring Kommune og indtræder i vores chefteam. Hun har stor erfaring inden for området og stærke ledelsesmæssige kompetencer. Jeg er meget tryg ved, at Kari Rune Jakobsen skal stå i spidsen og sikre den fortsatte udvikling af vores skoler og daginstitutioner og dette med et stærkt fokus på børnene, deres læring og trivsel, siger direktør i Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen, Jesper Carlsen. Det er et enigt ansættelsesudvalg, der står bag valget af Kari Rune Jakobsen. I alt 15 kandidater søgte stillingen, hvoraf fem har mødt ansættelsesudvalget til samtale. Hun tiltræder d. 1. august. - Jeg glæder mig virkelig meget til at

Handel, lys og fællessang markerer befrielsen30.4.2020 11:06:24 CESTPressemeddelelse

På mandag den 4. maj bliver 75-året for Danmarks befrielse markeret over hele landet med sang og levende lys i vinduerne. I Hjørring udleverer flere butikker og takeaway-steder i den anledning gratis stearinlys og et sangblad til kunderne. Det handler om at støtte de lokale butikker, restauranter eller cafeer og samtidig markere befrielsen. - Sang skaber en følelse af fællesskab og optimisme, både gennem skærmen og hjemme i stuerne, når der tændes lys den 4. maj. En optimisme og et håb, som vi i den grad også har brug for her under Corona-krisen, hvor vi ikke må forsamles, men har brug for at opleve fællesskabet med hinanden på andre måder. Men når vi er sammen hver for sig, går det desværre ud over vores butikker og restauranter. De har brug for opbakning, så benyt denne lejlighed til at give dem et besøg og gør en god handel, fortæller event- og aktivitetschef Rikke Ejsenhardt, Hjørring Handel. Danmarks nye fællessang om frihed Sammen med stearinlyset følger en flyer med teksten til

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum