Hjørring Kommune

Danmarks 3. største turistdestination etableret

Del

5 nordvestjyske kommuner er nu samlet i den nye Destination Nordvestkysten, som dermed bliver den 3. største turistdestination i Danmark med ca. 5.855.000 årlige overnatninger og ca. 250 km. vestkystlinje.

De 5 kommuner, der er gået sammen om at arbejde med turismefremme i den nye destination er Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro.

Etableringen af destinationen skal ses som udmøntningen af den nye erhvervsfremmelov, hvor antallet af turistdestinationer i Danmark skal samles i større enheder og reduceres fra ca. 80 til omkring 18 fra udgangen af 2020.

Tirsdag den 3. marts var kommuner, turisterhverv og politikere derfor samlet til møde og stiftende generalforsamling på Hotel Hanstholm for at etablere bestyrelsen i det nye selskab Destination Nordvestkysten, som rent formelt stiftes 1. april 2020.

Bestyrelsen, som er på 11 medlemmer, består af politikere og repræsentanter fra det lokale turisterhverv.

Borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby er udnævnt som formand. Mogens Chr. Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune er næstformand og derudover indtræder følgende i bestyrelsen: Arne Boelt, borgmester Hjørring Kommune, Niels Jørgen Pedersen, Viceborgmester i Thisted Kommune, Erik Flyvholm, borgmester Lemvig Kommune, Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, Karl Henrik Laursen, direktør Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, Rasmus Fejerskov, formand Thy Turistforening, Steen Jørgensen, indehaver af SJ Feriehusudlejning og Søren Olsen, Formand for Erhvervs- & Turismeudvalget i Holstebro kommune.

Destinationen får hovedsæde på Skeelslund i nærheden af Aabybro og etablerer samtidig et filialkontor i Lemvig. Under samme tag bor også det nationale turisme konsortium Dansk Kyst og Natur, og du vil også fremover kunne finde projektet fælles vækst i Nordjylland, som fra 1. april bliver varetaget af Destination Nordvestkysten.

Peter Krusborg Pedersen, som kommer fra en stilling som markedschef i VistiDenmark, er nytiltrådt direktør i destinationen.

Han præsenterede på det indledende møde hans tanker og visioner, og for ham er det vigtigt at vi udvikler destinationen i et koordineret fællesskab og samarbejde imellem kommuner, erhvervet, Dansk Kyst & Natur samt VisitDenmark.

”Vi er først en succes, når erhvervet ser destinationen som en succes. Vi skal understøtte de lokale initiativer og samtidig skabe vækst i henhold til Vestkystplanen, som ligger som en strategisk handleplan for hele Vestkysten”.

 

Udviklingsplanen for Vestkysten:

”Vestkysten skal være blandt Nordeuropas førende kystdestinationer, hvor der er en ambition om at hæve turismeomsætningen, antallet af overnatninger og gæstetilfredsheden frem mod 2025 ved at arbejde med en samlet destination under et fælles brand, naturen som hovedattraktion, de 18 særlige feriesteder, differentieret overnatningskapacitet og strategisk investeringsfremme”.

”Der er et stort uforløst potentiale i vestkystturismen, og her er det vigtigt, at vi står sammen om at løse den fælles opgave”, siger Peter Krusborg Pedersen. ”I Destination Nordvestkysten skal vi blandt andet arbejde videre med eksisterende projekter, men vi skal også have ansøgt om at få andel af de nationale midler til at eksekvere relevante nye projekter, som kan skabe synergi til det lokale erhvervsliv og dermed øge væksten i vestkystturismen. Vi skal styrke gæsteoplevelsen og arbejde med kvalitet og kompetenceudvikling. Vi har fået udviklet et vestkystbrand, der er rammesættende for ferien på vestkysten, og nu skal vi have fyldt rammen ud med de rigtige, lokale fortællinger”, fortæller Peter Krusborg Pedersen, direktør i Destination Nordvestkysten.

Nøgleord

Kontakter

Anne Nøhr Ringgren, Marketingkonsulent, VÆKST Jammerbugt - Erhverv og Turisme, telefon 7257 8986.

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune rykker vedligeholdelsesprojekter frem for at hjælpe erhvervslivet25.3.2020 20:55:27 CETPressemeddelelse

Byrådet i Hjørring Kommune har besluttet, at fremrykke vedligeholdelsesprojekter til over 30 millioner kroner. Dermed giver vi det bidrag, som vi har mulighed for p.t. til at sikre, at der er opgaver til bygge- og anlægsbranchen i den kommende tid, hvor mange andre opgaver sættes i stå. Dermed bliver det muligt at gennemføre en lang række opgaver på denne side af sommerferien, der ellers først var planlagt til gennemførelse henover sommeren og efteråret. Det gælder blandt andet renoverings- og vedligeholdelsesopgaver på skoler og daginstitutioner. - Vi ønsker, at støtte erhvervslivet med de værktøjer vi har i en tid, hvor konsekvenserne af Coronavirus rammer hårdt. Derfor håber vi, at dette kan være med til at holde gang i ordrebogen. Vi ser det som helt naturligt, at vi hjælper, og gør det vi kan i en svær tid samtidig med, at vi må gøre opmærksom på, at vores muligheder er begrænsede. Så langt hovedparten af hjælpen skal komme fra de statslige hjælpepakker, lyder det fra borgmester A

Hjørring Kommune fremrykker betalinger til private virksomheder17.3.2020 11:16:23 CETPressemeddelelse

Hjørring Kommune har besluttet at fremskynde betalinger til private virksomheder og samarbejdspartnere. - Vi ønsker, at give vores private leverandører og samarbejdspartnere en hjælpende hånd i forhold til deres kassebeholdning. Konsekvenserne af Coronavirus rammer vores erhvervsliv hårdt, og det er et fælles ansvar, at vi hjælper hinanden under disse særlige omstændigheder, siger borgmester Arne Boelt (S). Det betyder i praksis, at regningerne bliver betalt samme dag, som de bliver bogført fremfor med de normale og gældende betalingsfrister. Disse betalinger vil blive gennemført af økonomimedarbejdere, der i øjeblikket arbejder hjemmefra. Beslutningen om at fremskynde alle betalinger er truffet af et enigt Økonomiudvalg.

Udspillet til udligningsreform bekymrer6.2.2020 09:56:20 CETPressemeddelelse

Som gruppeformænd i Hjørring Kommunes byråd er vi blevet orienterede om konsekvenserne af regeringens udspil til en udligningsreform. Hvis udspillet bliver vedtaget, vil det have alvorlige konsekvenser for servicen i Hjørring Kommune. I værste fald står vi med en udfordring på 200 millioner kroner årligt fra 2023 og frem. Dette undrer, da vi er betegnet som en særligt udfordret kommune i udspillet. På samme tid er vi allerede i dag nødt til at bruge færre penge end landsgennemsnittet på langt de fleste serviceområder. Dette skyldes, at vi efter refusionsreformen langt fra får de penge til dækning af de overførselsudgifter, som vores borgere skal have. Det var netop denne udfordring, som reformen skulle løse. Vi appellerer derfor til, at Folketingets partier sikrer, at en udligningsreform får et væsentligt andet indhold, så alle kommuner får mulighed for at levere nogenlunde samme service til vores børn og ældre. Når engang en reform er faldet på plads, vil vi tage initiativ til at borg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum