Hjørring Kommune

Danmarks 3. største turistdestination etableret

Del

5 nordvestjyske kommuner er nu samlet i den nye Destination Nordvestkysten, som dermed bliver den 3. største turistdestination i Danmark med ca. 5.855.000 årlige overnatninger og ca. 250 km. vestkystlinje.

De 5 kommuner, der er gået sammen om at arbejde med turismefremme i den nye destination er Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro.

Etableringen af destinationen skal ses som udmøntningen af den nye erhvervsfremmelov, hvor antallet af turistdestinationer i Danmark skal samles i større enheder og reduceres fra ca. 80 til omkring 18 fra udgangen af 2020.

Tirsdag den 3. marts var kommuner, turisterhverv og politikere derfor samlet til møde og stiftende generalforsamling på Hotel Hanstholm for at etablere bestyrelsen i det nye selskab Destination Nordvestkysten, som rent formelt stiftes 1. april 2020.

Bestyrelsen, som er på 11 medlemmer, består af politikere og repræsentanter fra det lokale turisterhverv.

Borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby er udnævnt som formand. Mogens Chr. Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune er næstformand og derudover indtræder følgende i bestyrelsen: Arne Boelt, borgmester Hjørring Kommune, Niels Jørgen Pedersen, Viceborgmester i Thisted Kommune, Erik Flyvholm, borgmester Lemvig Kommune, Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, Karl Henrik Laursen, direktør Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, Rasmus Fejerskov, formand Thy Turistforening, Steen Jørgensen, indehaver af SJ Feriehusudlejning og Søren Olsen, Formand for Erhvervs- & Turismeudvalget i Holstebro kommune.

Destinationen får hovedsæde på Skeelslund i nærheden af Aabybro og etablerer samtidig et filialkontor i Lemvig. Under samme tag bor også det nationale turisme konsortium Dansk Kyst og Natur, og du vil også fremover kunne finde projektet fælles vækst i Nordjylland, som fra 1. april bliver varetaget af Destination Nordvestkysten.

Peter Krusborg Pedersen, som kommer fra en stilling som markedschef i VistiDenmark, er nytiltrådt direktør i destinationen.

Han præsenterede på det indledende møde hans tanker og visioner, og for ham er det vigtigt at vi udvikler destinationen i et koordineret fællesskab og samarbejde imellem kommuner, erhvervet, Dansk Kyst & Natur samt VisitDenmark.

”Vi er først en succes, når erhvervet ser destinationen som en succes. Vi skal understøtte de lokale initiativer og samtidig skabe vækst i henhold til Vestkystplanen, som ligger som en strategisk handleplan for hele Vestkysten”.

 

Udviklingsplanen for Vestkysten:

”Vestkysten skal være blandt Nordeuropas førende kystdestinationer, hvor der er en ambition om at hæve turismeomsætningen, antallet af overnatninger og gæstetilfredsheden frem mod 2025 ved at arbejde med en samlet destination under et fælles brand, naturen som hovedattraktion, de 18 særlige feriesteder, differentieret overnatningskapacitet og strategisk investeringsfremme”.

”Der er et stort uforløst potentiale i vestkystturismen, og her er det vigtigt, at vi står sammen om at løse den fælles opgave”, siger Peter Krusborg Pedersen. ”I Destination Nordvestkysten skal vi blandt andet arbejde videre med eksisterende projekter, men vi skal også have ansøgt om at få andel af de nationale midler til at eksekvere relevante nye projekter, som kan skabe synergi til det lokale erhvervsliv og dermed øge væksten i vestkystturismen. Vi skal styrke gæsteoplevelsen og arbejde med kvalitet og kompetenceudvikling. Vi har fået udviklet et vestkystbrand, der er rammesættende for ferien på vestkysten, og nu skal vi have fyldt rammen ud med de rigtige, lokale fortællinger”, fortæller Peter Krusborg Pedersen, direktør i Destination Nordvestkysten.

Nøgleord

Kontakter

Anne Nøhr Ringgren, Marketingkonsulent, VÆKST Jammerbugt - Erhverv og Turisme, telefon 7257 8986.

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

Hjørring Kommune indfører besøgsrestriktioner på alle plejehjem og botilbud for særlig sårbare i kommunen9.9.2020 13:48:08 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune har i dag modtaget et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at indføre besøgsrestriktioner på samtlige plejehjem og botilbud for særlig sårbare i kommunen. Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder deres påbud med det aktuelle smittetryk i Hjørring Kommune som i en kortere periode har ligget på 13 - 18 nysmittede pr. uge. Samtidig er der "lagt vægt på, at der i Hjørring Kommune pr. den 8. september 2020 er 24,8 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. Desuden er der smitteforekomster spredt i kommunen". Påbuddet indebærer, at besøg som udgangspunkt skal foregå på udendørsarealer, og at besøg på indendørs arealer ikke kan finde sted, medmindre besøget sker i forbindelse med en kritisk situation eller at den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren. Påbuddet gælder både fællesarealer og beboernes egen bolig. Det enkelte plejecenter vil nu gå i gang med at orientere beboere og pårørende om påbuddet. Styrelsen for Patientsikkerhed har oplyst, at påbuddet indti

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum