Udenrigsministeriet

Danmark yder 75 mio. kr. til den Europæiske Bæredygtighedsfond

Del

Den danske regering ønsker at styrke EU’s indsats i Afrika. Gennem Bæredygtighedsfonden styrkes indsatsen med at fremme vækst og beskæftigelse i Afrika.

Danmark har besluttet at yde 75 mio. kr. som bidrag til den Europæiske Bæredygtighedsfond under EU’s Eksterne Investeringsplan.

Formålet med Bæredygtighedsfonden er at fremme vækst og beskæftigelse i Afrika og EU’s nærområder, herunder adressere klimaudfordringen samt væsentlige årsager til migration.

Ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, siger:

”Danmarks bidrag til den Europæiske Bæredygtighedsfond sender et stærkt signal om vores prioritering af EU’s indsats for vækst og beskæftigelse i Afrika. Fonden er et godt redskab i indsatsen over for klimaudfordringen – og dermed også over for de grundlæggende årsager migration. Det danske bidrag er øremærket til Afrika for netop at adressere de udfordringer, som kontinentet står overfor på de to områder. Med bidraget forventer vi også, at kunne bringe danske kompetencer i spil ved gennemførelse af projekter inden for vedvarende energi, landbrug og grøn byudvikling.”

Bæredygtighedsfonden er den Eksterne Investeringsplans hovedsøjle. Desuden har Investeringsplanen to andre søjler: En søjle for teknisk rådgivning og en søjle for politik-dialog om investeringsfremmende rammebetingelser i EU’s samarbejdslande. Samspillet mellem de tre søjler bidrager til, at Bæredygtighedsfondens midler når ud til bl.a. de fattigste udviklingslande.

Det forventes, at Danmark gennem inddragelse af Investeringsfonden for Udviklingslande kan bringe danske kompetencer i spil ved gennemførelse af projekter under Bæredygtighedsfonden.

Ud over indskuddet i Bæredygtighedsfonden finansierer bevillingen en sekunderet dansk ekspert, som vil bistå Kommissionen med at gennemføre samtlige tre søjler under den Eksterne Investeringsplan.

Bæredygtighedsfonden blev etableret i 2017 som en innovativ finansieringsfacilitet, bestående af et garantiinstrument på 1,5 mia. EUR rettet mod Afrika og EU’s naboskabslande. Garantiinstrumentet har fem vinduer: i) bæredygtig energi, ii) små og mellemstore virksomheder, iii) agribusiness, iv) grønne byer og v) digital udvikling.

Aftalen om bidraget er i dag blevet underskrivet af Rasmus Prehn og EU-kommissær Neven Mimica i Bruxelles.

Kontakter

Maria Westh, presserådgiver for udviklingsministeren, mawest@um.dk, tlf: 50778664

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 30. juli 202030.7.2020 16:15:47 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge lempes rejsevejledningen for Portugal og Sverige til gul (ekstra forsigtighed). For Sverige betyder det, at hele landet nu får en gul rejsevejledning, og at der ikke længere anvendes en regional ordning for landet. Omvendt tilføjes Rumænien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, og Rumænien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. I Spanien har regionerne Aragón, Cataluña og Navarra nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i de regioner opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankom

Justerede rejsevejledninger pr. 23. juli 202023.7.2020 16:10:27 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Bulgarien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og Sverige på grund af smittetallene. For Sverige lempes rejsevejledningen dog for yderligere fem svenske regioner Jämtlad Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötland i tillæg til regionerne Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland og Västerbotten. Rejsevejledningen for disse regioner er således gul (ekstra forsigtighed). I Spanien har regionen Aragón nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i regionen Aragón, opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankomst til Danmark, men