Erhvervsministeriet

Danmark vil screene udenlandske investeringer af sikkerhedshensyn

Del

Screeningen af udenlandske investeringer vil ske på en måde, så Danmark fortsat vil være attraktiv for udenlandske investeringer med et kommercielt formål.

Danmark er som lille, åben økonomi afhængig af global samhandel og investeringer.

Men i nogle tilfælde har der været investorer, der ikke ville det danske samfund det godt.

Derfor har et bredt flertal i Folketinget vedtaget en lov om screening af udenlandske investeringer i Danmark, der skal forsøge at stoppe de investeringer, der kan udgøre en trussel.

Med den kommende investeringsscreeningsordning vil Danmark på den ene side være klædt på til effektivt at kunne håndtere de komplekse og foranderlige sikkerhedsmæssige problemstillinger, som visse udenlandske direkte investeringer og særlige økonomiske aftaler kan medføre.

På den anden side vil screeningsordningen give den nødvendige klarhed og forudsigelighed for virksomhederne, så det fortsat vil være attraktivt for udlandet at investere i Danmark.

"Udenlandske investeringer er vigtige for vores vækst, arbejdspladser og velfærd, men vi skal samtidig sikre os, at de ikke udgør en trussel mod Danmark. Det skal kunne være sådan, at udenlandske virksomheders investeringer i f.eks. kritisk dansk teknologi, kan ske uden at være en sikkerhedsrisiko. Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal af Folketinget i dag har besluttet, at vi fremover skal screene udenlandske investeringer. Samtidig har det været vigtigt for regeringen at sikre, at vi stadig har et attraktivt investeringsklima i Danmark,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Både i og uden for EU er, at der er stigende fokus på desikkerhedsmæssige aspekter, som knytter sig til udenlandske investeringer og andre økonomiske aktiviteter. Screening af udenlandske investeringer er allerede indført i en lang række lande fx i Tyskland, Frankrig, USA, Canada, Finland, Norge og Kina.

Loven træder i kræft den 1. juli 2021, men finder ikke anvendelse på investeringer og aftaler indgået før den 1. september 2021.

Kontakter

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny enhed skal understøtte bedre samarbejde mellem det offentlige og private10.6.2021 12:02:14 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, KL og Danske Regioner er i dette års økonomiaftaler enige om at etablere en enhed for det offentlige og private samarbejde med henblik på at styrke samarbejdet med erhvervslivet om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor. Enheden sammenlægges med det nuværende Center for Offentlig Innovation (COI) fra årsskiftet og bliver til Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI).

Serveringssteder skal lukke ned i og omkring Jomfru Ane Gade fra torsdag d. 3. juni2.6.2021 15:52:12 CEST | Pressemeddelelse

Der har den seneste tid været et stigende antal smittede i de centrale Aalborg, og Styrelsen for Patientsikkerhed finder at mange tilfælde kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade i Aalborg. På baggrund af smittesituationen har Aalborg Kommune bedt regeringen om, at se på, hvordan man kan håndtere smitteudviklingen i og omkring Jomfru Ane Gade så man sikrer, at smitten ikke løber løbsk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum