Udenrigsministeriet

Danmark vil give økonomisk håndsrækning til Ukraines ambassade i København

Del

Regeringen blev den 20. maj enige med aftalepartierne bag det Nationale Kompromis om at styrke dansk diplomati med i alt 110 mio. kr. i 2022 og 2023. Som led i denne aftale har partierne besluttet at øremærke 5 mio. kr. til at støtte den ukrainske ambassade i København.

Midlerne gives som driftsstøtte til den ukrainske ambassade i lyset af den helt ekstraordinære situation, som Ruslands ulovlige angrebskrig mod Ukraine har bragt landet i. Driftsstøtten skal ses i forlængelse af den massive hjælp, Danmark har givet Ukraine siden krigens begyndelse i form af humanitær bistand, militære donationer, økonomisk støtte mv.

Regeringen har i dag bedt Folketingets Finansudvalg om formel tilslutning til udmøntning af aftalen om styrket diplomati, hvor driftsstøtten til den ukrainske ambassade indgår. Information om den samlede aftale kan findes her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bred-aftale-om-styrkelse-af-dansk-diplomati?publisherId=2012662&releaseId=13651775

Det Nationale Kompromis blev indgået den 6. marts af Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Konservativt Folkeparti.

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum