sundhed.dk

Danmark vaccinerer alt for få borgere mod influenza

Del

Sidste år blev 44 procent af danske borgere over 65 år vaccineret mod influenza. Men det er langt fra nok, lyder det fra EU og World Health Organization (WHO), som har et mål om at Danmark skal vaccinere 75 procent af alle borgere der er fyldt 65 år.

Danmark er langt fra målet om at vaccinere minimum 75 procent af alle borgere over 65 år mod influenza. Sidste år blev kun 44 procent af de danske borgere på 65 år eller ældre vaccineret, viser en analyse fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Personer over 65 år har en øget risiko for, at få alvorlige følger af influenza, og derfor tilbydes de hvert år fra den 1. oktober gratis vaccine mod influenza.

De øvrige risikogrupper, som også tilbydes gratis vaccine mod influenza, tæller kronisk syge, mennesker med et BMI over 40 og gravide i andet og tredje trimester.

I følge en analyse fra PLO vaccinerede praktiserende læger sidste år mere end en halv million patienter mod sygdommen. Vaccinationen tilbydes også hos apotekerne. 

Vaccinen som kan være med til at forebygge influenza, skal gives hvert efterår, og har til hensigt at tilføre komponenter fra virus, så kroppen kan danne antistoffer mod virus uden at gennemgå sygdommen. På den måde kan man forebygge sygdommen eller lette forløbet, hvis man bliver udsat for smitte.

På sundhed.dk kan du logge ind med NemID og se en oversigt over dine vaccinationer, ligesom du selv kan registrere dine vaccinationer.  

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til følgende risikogrupper: 

- Personer der er 65 år eller ældre

- Førtidspensionister

- Kronisk syge

- Svært overvægtige med et BMI over 40

- Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor lægen vurderer at influenza udgør en     alvorlig sundhedsrisiko

- Gravide i andet og tredje trimester

Du kan læse meget mere om influenzavaccinen på sundhed.dk

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80https://www.sundhed.dk/

Portalen sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted. På den måde sikrer portalen overordnede mål om at gøre patienter og borgere til aktive medspillere i deres eget sundhedsforløb – og muliggør en konsistent deling af sundhedsdata på tværs af sektorer for de sundhedsprofessionelle. 

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Få overblik over dit barns sundhedsdata15.8.2019 12:58:19 CESTPressemeddelelse

Ønsker du at se dit barns sundhedsdata? Få overblik over, hvad du kan og ikke kan, når det handler om at se dit barns sundhedsdata. Du kan i nogle tilfælde få adgang til dit barns data på sundhed.dk. Det gælder: dit barns vaccinationer dit barns medicinoplysninger log: hvem der har kigget på dit barns data Du skal være opmærksom på, at du kun kan se disse data, hvis du har forældremyndigheden. Din adgang til dit barns data ophører, når barnet er 15 år. Her får barnet nemlig sit eget NemID og kan selv logge ind på sundhed.dk og få adgang til sine sundhedsdata. Vaccinationer Hvis du har børn, som er under 15 år, kan du klikke på dit navn og derefter vælge dit barns navn for at se barnets vaccinationer. Bemærk, at for børn født sidst i 1990’erne, kan nogle vaccinationer være registreret på et af forældrenes sundhedskort og CPR-nummer, hvis barnets sundhedskort ikke har været udstedt/medbragt ved konsultationen. Log på Vaccinationer på sundhed.dk Medicin Du har som forælder mulighed for at

Nyt Behandlingstestamente giver borgere større medbestemmelse, når de skal dø3.1.2019 12:22:53 CETPressemeddelelse

Med det helt nye Behandlingstestamente på sundhed.dk kan du nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor du skriver, om du ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer: Hvis du ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at du får det bedre eller får lindret dine smerter. Hvis du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig vil komme til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt. Hvis behandlingen kan betyde, at du overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde. Juridisk bindende i modsætning til Livstestamente - Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende. - Fra nu af kan der ikke længere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum