sundhed.dk

Danmark vaccinerer alt for få borgere mod influenza

Del

Sidste år blev 44 procent af danske borgere over 65 år vaccineret mod influenza. Men det er langt fra nok, lyder det fra EU og World Health Organization (WHO), som har et mål om at Danmark skal vaccinere 75 procent af alle borgere der er fyldt 65 år.

Danmark er langt fra målet om at vaccinere minimum 75 procent af alle borgere over 65 år mod influenza. Sidste år blev kun 44 procent af de danske borgere på 65 år eller ældre vaccineret, viser en analyse fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Personer over 65 år har en øget risiko for, at få alvorlige følger af influenza, og derfor tilbydes de hvert år fra den 1. oktober gratis vaccine mod influenza.

De øvrige risikogrupper, som også tilbydes gratis vaccine mod influenza, tæller kronisk syge, mennesker med et BMI over 40 og gravide i andet og tredje trimester.

I følge en analyse fra PLO vaccinerede praktiserende læger sidste år mere end en halv million patienter mod sygdommen. Vaccinationen tilbydes også hos apotekerne. 

Vaccinen som kan være med til at forebygge influenza, skal gives hvert efterår, og har til hensigt at tilføre komponenter fra virus, så kroppen kan danne antistoffer mod virus uden at gennemgå sygdommen. På den måde kan man forebygge sygdommen eller lette forløbet, hvis man bliver udsat for smitte.

På sundhed.dk kan du logge ind med NemID og se en oversigt over dine vaccinationer, ligesom du selv kan registrere dine vaccinationer.  

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til følgende risikogrupper: 

- Personer der er 65 år eller ældre

- Førtidspensionister

- Kronisk syge

- Svært overvægtige med et BMI over 40

- Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor lægen vurderer at influenza udgør en     alvorlig sundhedsrisiko

- Gravide i andet og tredje trimester

Du kan læse meget mere om influenzavaccinen på sundhed.dk

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80https://www.sundhed.dk/

Portalen sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted. På den måde sikrer portalen overordnede mål om at gøre patienter og borgere til aktive medspillere i deres eget sundhedsforløb – og muliggør en konsistent deling af sundhedsdata på tværs af sektorer for de sundhedsprofessionelle. 

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum