Beskæftigelsesministeriet

Danmark, Tyskland, Nederlandene, Irland og Østrig fastholder krav om indekserede børnepenge

Del

Flere EU-lande heriblandt Danmark og Tyskland kæmper fortsat for indeksering af børnepenge. I et nyt fælles brev lægger de pres på EU.

Der tegner sig ikke et flertal for indeksering af børnepenge i EU, men Danmark arbejder stadig for at få vendt stemningen.

Op til rådsmødet i Luxembourg den 21. juni har Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sammen med sine ministerkolleger fra Østrig, Tyskland, Nederlandene og Irland sendt et brev til det bulgarske formandskab, de øvrige EU-lande og EU-kommissær Marianne Thyssen.

Her pointerer ministrene, at det er urimeligt, at nogle borgere kan sende et beløb hjem, som er dobbelt eller tre gange så meget værd i hjemlandet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Arbejder man i Danmark og har børn i et andet land, så skal man have børnepenge, som svarer til priserne i det pågældende land. Alt andet vil være urimeligt. Man skal huske på, at i nogle lande er leveomkostningerne en tredjedel af de danske. Derfor prøver jeg i samarbejde med bl.a. Tyskland igen at råbe de andre lande op. Vi kæmper videre til rådsmødet og ved de efterfølgende forhandlinger i Europa-Parlamentet.

Torsdag er der EPSCO-rådsmøde i Luxembourg. Her har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fået mandat af Folketinget til at stemme nej til forslagene i forordning 883 om velfærdsydelser og orlovsdirektivet, der indeholder et forslag om øremærket barsel.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum