Beskæftigelsesministeriet

Danmark, Tyskland, Nederlandene, Irland og Østrig fastholder krav om indekserede børnepenge

Del

Flere EU-lande heriblandt Danmark og Tyskland kæmper fortsat for indeksering af børnepenge. I et nyt fælles brev lægger de pres på EU.

Der tegner sig ikke et flertal for indeksering af børnepenge i EU, men Danmark arbejder stadig for at få vendt stemningen.

Op til rådsmødet i Luxembourg den 21. juni har Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sammen med sine ministerkolleger fra Østrig, Tyskland, Nederlandene og Irland sendt et brev til det bulgarske formandskab, de øvrige EU-lande og EU-kommissær Marianne Thyssen.

Her pointerer ministrene, at det er urimeligt, at nogle borgere kan sende et beløb hjem, som er dobbelt eller tre gange så meget værd i hjemlandet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Arbejder man i Danmark og har børn i et andet land, så skal man have børnepenge, som svarer til priserne i det pågældende land. Alt andet vil være urimeligt. Man skal huske på, at i nogle lande er leveomkostningerne en tredjedel af de danske. Derfor prøver jeg i samarbejde med bl.a. Tyskland igen at råbe de andre lande op. Vi kæmper videre til rådsmødet og ved de efterfølgende forhandlinger i Europa-Parlamentet.

Torsdag er der EPSCO-rådsmøde i Luxembourg. Her har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fået mandat af Folketinget til at stemme nej til forslagene i forordning 883 om velfærdsydelser og orlovsdirektivet, der indeholder et forslag om øremærket barsel.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 201925.4.2019 09:17:07 CESTPressemeddelelse

I februar 2019 var der 2.776.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 400 flere job i februar måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Igen i februar ser vi, at antallet af private job fortsætter med at stige, og at beskæftigelsen på ny slår rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 168.500 flere private job. Det er meget positivt. - Samtidig ser vi, at markant flere arbejder ved siden af kontanthjælpen i småjob. På to år er antallet, der arbejder på den måde, steget med 30 procent. Det er godt, at flere har småjob, fordi det kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet. - Jeg er også rigtig glad for, at vi med forenklingen af beskæftigelsesindsatsen er blevet enige om, hvilke a-kasser der skal forsøge at løfte opgaven med at få flere ledige i arbejde. De ni udvalgte a-kasser har en enestående chance for at vise, at de med deres kendskab til medlemmerne er de rette til at matche ledige og virksomheder. - Det gør

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum