Forsvarsministeriet

Danmark støtter Ukraine med udstyr til migranter

Del

Danmark sender blandt andet senge, soveposer, varmefyr og telte til Ukraine. Landet har via EU anmodet om hjælp til indkvartering af et stigende antal migranter.

Ukraine oplever et stigende pres fra migranter på grænsen til Belarus. Derfor har de ukrainske myndigheder anmodet EU om hjælp til at håndtere situationen.

Fra dansk side støtter Beredskabsstyrelsen med en indkvarteringspakke bestående af 200 feltsenge og soveposer samt otte indkvarteringstelte med varmeovne.

Udenrigsministeriets fleksible pulje donerer i alt 820.000 kr. til indsatsen.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Ukraine står i en særligt sårbar situation. Når Danmark bliver spurgt om vi kan hjælpe, ser vi selvsagt altid på mulighederne. Og lige nu skal vi give Ukraine al den hjælp, vi kan. Vi ved at Belarus med støtte fra Rusland forsøger at destabilisere landene i Østeuropa med hybride trusler og menneskeskabte migrantstrømme. Det kan vi ikke acceptere. Men samtidig er det en ulykkelig situation for de mange migranter, som vi nu må hjælpe Ukraine med at tage vare på.”

Beredskabsstyrelsen sender materiellet til Ukraine så det ankommer i begyndelsen af det nye år.

Information om Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet
Forsvarsministeriet
Holmens Kanal 9
1060 Købehavn K

+45 72 81 00 00https://fmn.dk/

Forsvarsministeriets departements opgaver spænder vidt – fra betjening af forsvarsministeren til overordnet ledelse af ministerområdet.