Udenrigsministeriet

Danmark støtter med 10 millioner kroner til kampen mod ebola

Del

Danmark bidrager med 10 millioner kroner til WHO’s krisefond, der bl.a. arbejder for at bremse den igangværende Ebola-krise.

Den Demokratiske Republik Congo oplever lige nu sit 10. ebolaudbrud i nyere tid. Det nuværende udbrud i Nordkivu-provinsen har allerede nu kostet flere mennesker livet end det sidste ebolaudbrud i landet, som WHO erklærede for udryddet for blot en måned siden. Derfor støtter Danmark WHO’s krisefond med 10 millioner kroner.

Danmark støttede også WHO’s krisefond med 10 millioner kroner tilbage i marts måned i år. Krisefonden har til formål at yde støtte til hurtige indsatser ved smitsomme sygdomsfrembrud og akutte sundhedskriser, herunder ebolaudbrud.

”Det er afgørende, at sygdomsudbrud som ebola hurtigt bliver inddæmmet, og at der kommer nødhjælp frem til de sygdomsramte i Den Demokratiske Republik Congo. Danmarks tidligere bidrag har været med til at sikre, at WHO kunne yde en hurtig og effektiv respons i denne og andre lignende kriser, og derfor er jeg glad for, at vi kan bidrage til, at organisationen kan fortsætte sit arbejde og sørge for at bremse sundhedskriser inden de kommer ud af kontrol,” siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Den kriseramte Nordkivu-provins er med 8 mio. indbyggere tætbefolket og har gennem mange år været ramt af væbnet konflikt mellem militser og hæren. Der er derfor høj risiko for en hastig spredning.

WHO har iværksat en fælles FN-responsplan over tre måneder i tæt samarbejde med Den Demokratiske Republik Congos regering samt Læger Uden Grænser til bekæmpelse af udbruddet. Responsplanen har et budget på ca. 26 mio. USD.

For yderligere information:  Presserådgiver Natasaha Guman, tlf.: 61 97 91 33

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet