Udenrigsministeriet

Danmark støtter med 10 millioner kroner til kampen mod ebola

Del

Danmark bidrager med 10 millioner kroner til WHO’s krisefond, der bl.a. arbejder for at bremse den igangværende Ebola-krise.

Den Demokratiske Republik Congo oplever lige nu sit 10. ebolaudbrud i nyere tid. Det nuværende udbrud i Nordkivu-provinsen har allerede nu kostet flere mennesker livet end det sidste ebolaudbrud i landet, som WHO erklærede for udryddet for blot en måned siden. Derfor støtter Danmark WHO’s krisefond med 10 millioner kroner.

Danmark støttede også WHO’s krisefond med 10 millioner kroner tilbage i marts måned i år. Krisefonden har til formål at yde støtte til hurtige indsatser ved smitsomme sygdomsfrembrud og akutte sundhedskriser, herunder ebolaudbrud.

”Det er afgørende, at sygdomsudbrud som ebola hurtigt bliver inddæmmet, og at der kommer nødhjælp frem til de sygdomsramte i Den Demokratiske Republik Congo. Danmarks tidligere bidrag har været med til at sikre, at WHO kunne yde en hurtig og effektiv respons i denne og andre lignende kriser, og derfor er jeg glad for, at vi kan bidrage til, at organisationen kan fortsætte sit arbejde og sørge for at bremse sundhedskriser inden de kommer ud af kontrol,” siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Den kriseramte Nordkivu-provins er med 8 mio. indbyggere tætbefolket og har gennem mange år været ramt af væbnet konflikt mellem militser og hæren. Der er derfor høj risiko for en hastig spredning.

WHO har iværksat en fælles FN-responsplan over tre måneder i tæt samarbejde med Den Demokratiske Republik Congos regering samt Læger Uden Grænser til bekæmpelse af udbruddet. Responsplanen har et budget på ca. 26 mio. USD.

For yderligere information:  Presserådgiver Natasaha Guman, tlf.: 61 97 91 33

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Alvorlig kritik af forvaltningen på fiskeriområdet20.9.2018 11:30pressemeddelelse

Kammeradvokaten har undersøgt udvalgte sager på fiskeriområdet på baggrund af en række forhold som Udenrigsministeriet blev opmærksom på i efteråret 2017. Kammeradvokaten finder, at forvaltningen har været meget imødekommende over for erhvervet generelt, og at administrationen har været mangelfuld og fejlbehæftet. Samlet set vurderer Kammeradvokaten, at forvaltningskulturen på området har været meget kritisabel. Undersøgelsen viser ikke tegn på korruption, strafbare forhold eller favorisering af enkelte fiskere. Eva Kjer Hansen vil have området undersøgt yderligere.

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, byder amerikansk hensigtserklæring om forsvarsinvesteringer i Grønland velkommen17.9.2018 16:05pressemeddelelse

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, og USA har en lang fælles historie baseret på venskab og samarbejde. Gennem årene har Kongeriget Danmark, herunder Grønland, bidraget til at beskytte gensidige sikkerhedsinteresser og delt de risici og det ansvar, der er fulgt med. Kongerigets bidrag har været baseret på en gensidig forståelse af, at USA's militære tilstedeværelse i Grønland i størst muligt omfang skal komme Grønland og det grønlandske samfund til gavn.

Vil I med til verdensøkonomisk begivenhed på Bali?17.9.2018 14:52Presseinvitation

Verdensbankens og Den Internationale Valutafond, IMFs årsmøder holdes i år på Bali i Indonesien den 12. – 14. oktober. Her mødes finansministre, centralbankchefer og udviklingsministre og nogle af verdens førende økonomer og repræsentanter for indflydelsesrige internationale organisationer, der har fingeren på pulsen i forhold til tendenser i den globale økonomi samt udviklingsøkonomiske udfordringer og resultater.