Udenrigsministeriet

Danmark støtter med 10 millioner kroner til kampen mod ebola

Del

Danmark bidrager med 10 millioner kroner til WHO’s krisefond, der bl.a. arbejder for at bremse den igangværende Ebola-krise.

Den Demokratiske Republik Congo oplever lige nu sit 10. ebolaudbrud i nyere tid. Det nuværende udbrud i Nordkivu-provinsen har allerede nu kostet flere mennesker livet end det sidste ebolaudbrud i landet, som WHO erklærede for udryddet for blot en måned siden. Derfor støtter Danmark WHO’s krisefond med 10 millioner kroner.

Danmark støttede også WHO’s krisefond med 10 millioner kroner tilbage i marts måned i år. Krisefonden har til formål at yde støtte til hurtige indsatser ved smitsomme sygdomsfrembrud og akutte sundhedskriser, herunder ebolaudbrud.

”Det er afgørende, at sygdomsudbrud som ebola hurtigt bliver inddæmmet, og at der kommer nødhjælp frem til de sygdomsramte i Den Demokratiske Republik Congo. Danmarks tidligere bidrag har været med til at sikre, at WHO kunne yde en hurtig og effektiv respons i denne og andre lignende kriser, og derfor er jeg glad for, at vi kan bidrage til, at organisationen kan fortsætte sit arbejde og sørge for at bremse sundhedskriser inden de kommer ud af kontrol,” siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Den kriseramte Nordkivu-provins er med 8 mio. indbyggere tætbefolket og har gennem mange år været ramt af væbnet konflikt mellem militser og hæren. Der er derfor høj risiko for en hastig spredning.

WHO har iværksat en fælles FN-responsplan over tre måneder i tæt samarbejde med Den Demokratiske Republik Congos regering samt Læger Uden Grænser til bekæmpelse af udbruddet. Responsplanen har et budget på ca. 26 mio. USD.

For yderligere information:  Presserådgiver Natasaha Guman, tlf.: 61 97 91 33

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.