Udenrigsministeriet

Danmark stiller garanti på 280 mio. kr. til Ukraines hårdt ramte økonomi

Del

Danmark imødekommer sammen med Verdensbanken igen Ukraines anmodning om finansiel hjælp fra det internationale samfund.

Den danske statsgaranti bliver stillet gennem Verdensbankens nyoprettede facilitetet PEACE (Public Expenditures for Administrative Capacity Endurance (PEACE) in Ukraine), der skal understøtte den ukrainske økonomi.

”Det er afgørende for ukrainernes frihedskamp, at Ukraines offentlige sektor kan fortsætte med at fungere, og at de offentlig ansatte kan få udbetalt løn. Det er jeg utrolig glad for, at vi her i Danmark kan bidrage til”, fortæller udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Med garantien på 37,5 mio. euro svarende til ca. 280 mio. kr. sikrer Danmark Ukraine muligheden for at låne ca. 225 mio. kr. gennem Verdensbanken på gode vilkår.

Danmarks håndsrækning til Ukraine kan dermed være med til at holde hånden under Ukraines offentlige sektor, og den kan medfinansiere lønudbetalingerne til ca. 520.000 ansatte i skolesystemet og ca. 170.000 offentligt ansatte i staten og regionerne.

PEACE-faciliteten er efterfølgeren til Verdensbankens FREE-facilitet, som også var rettet mod Ukraines offentlige sektor. Her bidrog Danmark med 150 mio. kr. i gavebidrag. Dermed har Danmark nu samlet set ydet makrofinansiel støtte til Ukraine med ca. 430 mio. kr. siden krigens begyndelse.

Med den nye statsgaranti garanterer Danmark både for Ukraines lån gennem Verdensbanken samt for Ukraines rentebetalinger på ca. 55 mio. kr.

”Vi dækker med andre ord for hele Ukraines forpligtelse til Verdensbanken, hvis det bliver nødvendigt”, forklarer udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Baggrund
Verdensbankens præsident David Malpass besøger København d. 9. juni for at deltage i et møde med de nordisk-baltiske guvernører for Verdensbankgruppen med udviklingsministeren som vært. Der vil i den forbindelse være mulighed for, at pressen kan tale med både udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og præsident for Verdensbanken David Malpass.

For yderligere information, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt på +45 61 97 92 47 (ikke SMS) eller pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum