Danmark som EPI-Center for bedre hygiejne og grøn rengøring i hele verden

Del

CEO Peter Madsen koordinerer fra det danske selskab ECA-Consortium A/S i Sønderborg udbredelsen af desinfektion, så bakterier og virus bekæmpes effektivt over hele verden på en miljøvenlig måde

Efter test, test, test og nedlukning lyder parolen nu på genåbning med hygiejne, hygiejne, hygiejne!

Fra Sønderborg i Danmark koordinerer CEO Peter Madsen fra ECA-Consortium A/S ansøgninger og udbredelse af ECA-vand til desinfektion. ”Efter Corona-udbruddet får vi hver dag 5 henvendelser fra virksomheder, der ønsker hjælp til test og myndighedsgodkendelser til deres hygiejneindsats i virusbekæmpelsen,” siger CEO Peter Madsen. Han har opgjort efterspørgslen i markedet til en stigning på over 100%, så konklusionen er klar: ”Vi, der lever af teknologi til rengøring og hygiejne, har meget travlt.”

ECA-vand bruges over hele verden til at komme bakterier og virus til livs i boliger, kontorer, industri, landbrug, på sygehuse og i tandlægeverdenen. ECA står for Elektrokemisk Aktiveret Vand og er udbredt, fordi det både er effektivt og miljøvenligt.

Der findes udbydere af ECA-desinfektion i hele verden. I Danmark er det virksomhederne DCW Danish Clean Water i Sønderborg og Adept Water Technologies i Herlev tæt på København. Begge fik for nylig hastegodkendt ECA-vand til hånddesinfektion på linje med Ætanol. Den danske Miljøstyrelse gav tilladelsen på baggrund af dokumentationen fra ECA-Consortium A/S.  ECA-vand er i forvejen kendt som effektivt desinfektionsmiddel mod Legionella og biofilm. Det er effektivt mod mange flere bakterier og virus. Hvor mange har Peter Madsen papir på fra EU's miljø- og sundhedsmyndigheder. (Se fakta ark)

Hvad er så Elektrokemisk Aktiveret Vand?

Det er miljøvenlig fremstilling af et desinfektionsmiddel ud fra salt og vand i en elektrolyse. Det bærer også betegnelsen ED (Activ Clor), og kendes af de fleste fra swimming pools og i forbindelse med rengøring ved fremstilling af levnedsmidler som øl og mælkeprodukter. Her forbindes den grundige og helt nødvendige rengøring med klor.

Men ECA er også effektivt til at rengøre hænder. F.eks er det på højde med håndsprit (Ætanol) i effektivitet, men det udtørrer ikke huden nær så meget, er ikke brandfarligt og har derudover flere fordele. For brug til håndhygiejne kræves en national dispensation, hvilket flere medlemslande i EU allerede har givet. Bl.a. den danske Miljøstyrelse til de to danske virksomheder, der er aktionærer i ECA-Consortium A/S.

”Vores aktionærer har oplevet en enorm efterspørgsel som følge af Covid 19 med vækst i efterspørgsel og salg på helt op til 600 %. Nu spørger kunder ikke længere om ECA vands effektivitet, spørgsmålene til sælgerne går på hvornår, der kan leveres. Vi konstaterer derfor med glæde, at ECA teknologien i dag er både kendt og anerkendt”, siger Peter Madsen.

ECA-Consortium A/S gennemfører test til brug for godkendelser ved ny anvendelse. Der kræves så megen dokumentation hos de godkendende myndigheder, at en ny anvendelse kan koste ca.150.000 Euros, inden tilladelsen kommer i havn. ECA-Consortium A/S har allerede investeret 1,5 MIO Euros i erhvervede godkendelser, og har et budget på 3 MIO Euros til investering i flere EU godkendelser af ECA-Vand.

”ECA´s mest revolutionerende betydning kan blive, at det igennem rengøring vil blive muligt at forebygge smitte fra virus og infektioner fra bakterier, som har udviklet resistens mod traditionelle rengøringsmidler. Ikke mange kendte bakterier og virus har endnu kunnet modstå eller overleve rengøring og rensning med ECA. Det omfatter også det generelle område med Corona-virus”, siger Peter Madsen, der sidder i flere udvalg, og har tæt kontakt til Miljøstyrelsen i Danmark og miljømyndighederne i EU.

Revolutionen fra ECA er så meget mere bemærkelsesværdig som, at den udvindes ved at bruge de salte, der allerede findes i vand, og som den menneskelige krop producerer hypoklorsyre af. For videnskabshungrende sker processen i de hvide blodceller (Phatagocytoses) i en super oxidations proces med det dramatiske navn: Phagocytic`s drab

Kontakter

CEO Peter Madsen, ECA – Consortium A/S
Blegen 9
DK-6400 Sønderborg

Billeder

Information om ECA – Consortium A/S

ECA – Consortium A/SFølg pressemeddelelser fra ECA – Consortium A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.