Green Power Denmark

Danmark skal levere grøn energi i den globale klimakamp

Del

Vi kan stadig nå at begrænse klodens stigende temperaturer til 1,5 grader, men det kræver grøn energi, meget af det – og hurtigt, ifølge FN’s klimapanel. Vind og sol er bedst og billigst, og Danmark står parat med løsningerne, lyder det fra Green Power Denmark.

Uanset spørgsmålet i den globale klimakamp er svaret grøn energi og elektrificering. Det står klart med den nyeste delrapport fra FN’s Klimapanel, IPCC. Verden kan stadig nå at holde temperaturen på de nødvendige 1,5 graders stigning, men det kræver gennemgribende handling. Hurtigt.

Ifølge IPCC-rapporten topper vind- og solenergi listen over de teknologier, der giver de billigste og største CO2-reduktioner på verdensplan frem mod 2030. Og Danmark står klar med løsningerne, lyder det fra Green Power Denmark.

- Danmark har førertrøjen og kan vise vejen internationalt, når det gælder produktion af grøn energi til lands og på havet, og den position skal vi holde. Vi har løsningerne, men der skal investeres massivt i at sætte vindmøller, solceller og infrastruktur op, og tempoet skal forceres, siger viceadministrerende direktør i Green Power Denmark, Jan Hylleberg.

- Danmark skal elektrificere for fuld kraft med grøn strøm, og vi skal opbygge en Power-to-X-industri i verdensklasse, der kan levere grønne brændsler til skibe, fly og lastbiler – også udenfor Danmarks grænser. Vi er godt på vej, men mere tempo kræver, at danske politikere går forrest og sætter de rigtige rammer, siger han.

Novembers klimatopmøde i Glasgow, COP26, blev afholdt under overskriften: ”Keep 1,5 Alive”, og topmødets endelige aftaletekst øger presset på landene for forhøjede klimamål allerede ved næste klimatopmøde. Et stort skridt i FN-sammenhæng - men skal 1,5 virkelig holdes i live, er det ikke slutdokumenter og internationale politiske aftaler, der gør det alene, mener Jan Hylleberg:

- Industrien er klimakampens stærkeste våben, for når industrien ser muligheder i den grønne teknologi og opskalerer den, så rykker det for alvor. Og dét sker lige nu. Danske virksomheder står på spring med investeringer i grønne løsninger og internationale mål så ambitiøse, at de overhaler FN indenom. Verdens behov for grøn elektricitet er enorm, så vi kan ikke bygge for megen grøn energi eller elinfrastruktur, og vi kan ikke gøre det for hurtigt, siger Jan Hylleberg, og fortsætter:

- Sektoren er garant for konkurrencedygtig og effektiv omstilling. For hvis Danmarks grønne omstilling bliver for dyr og samtidig ikke sørger for, at befolkningen er med, så vil ingen internationalt kigge i vores retning. Og vi skal også sikre, at infrastrukturen følger med. Vi har et af verdens mest pålidelige og avancerede, digitale energisystemer, og sådan skal det også være i fremtiden.

Nøgleord

Kontakter

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum