Forsvarsministeriet

Danmark sender fregatten Esbern Snare til Guinea-bugten

Del

På søndag sætter fregatten Esbern Snare og sin besætning kursen mod Guineabugten fra flådestationen i Frederikshavn.

Fregattens formål er at afskrække pirater og støtte den civile søfart i området.

Det gør fregatten med en opgave, der omfatter overvågning og rekognoscering, områdebeskyttelse, ledsagelse eller eskortering af skibe samt eftersøgning og redning.

Regeringen ser med stor alvor på sikkerhedssituationen i Guineabugten, hvor omkring 40 procent af alle rapporterede piratangreb på verdensplan finder sted. Alene i 2020 blev mindst 140 søfolk kidnappet i Guineabugten, som svarer til 95% af alle rapporterede  kidnapninger.

”Danmark er en af verdens førende søfartsnationer, derfor skal vi i den grad værne om retten til fri sejlads. Når vi på søndag sender Esbern Snare af sted, er det med en bred opbakning fra Folketinget. Det er vigtigt, at danske skibe kan operere sikkert på de syv verdenshave,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Skibsbidraget vil blive indsat under dansk kommando i internationalt farvand. Danmark er ikke alene, men koordinerer tæt med en række lande, der også opererer i området herunder Italien, Frankrig, Storbritannien og USA.

Fregatten er udstyret med en SEAHAWK-helikopter og vil kunne indsætte specialoperationsstyrker fra fregattens maritime indsatsstyrke, hvis det bliver nødvendigt.

I gennemsnit sejler op mod 30-40 danskopererede skibe gennem Guineabugten på daglig basis, og de transporterer gods for næsten 10 milliarder kr. om året.. Som verdens sjettestørste søfartsnation har Danmark en særlig interesse i at beskytte den civile søfart og retten til fri sejlads.

Pressen er velkommen til at tilmelde sig på presse@fmn.dk eller telefon: 72810400.

Mødetid kl. 12 ved hovedvagten, Flådestation Frederikshavn, Flådestation 1, 9900 Frederikshavn.

Information om Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet
Forsvarsministeriet
Holmens Kanal 9
1060 Købehavn K

+45 72 81 00 00https://fmn.dk/

Forsvarsministeriets departements opgaver spænder vidt – fra betjening af forsvarsministeren til overordnet ledelse af ministerområdet.