Erhvervsministeriet

Danmark rykker frem på listen over verdens største søfartsnationer

Del

Den dansk-kontrollerede flåde vokser. Danmark rykker én plads frem og ligger på sjettepladsen over verdens største søfartsnationer målt på opereret tonnage.

Dansk skibsfart har vind i sejlene fra starten af 2018 og rykker frem på listen over de største søfartsnationer. Det viser den seneste opgørelse fra IHS Markit (Sea-web).

Dansk skibsfart er i øjeblikket inde i en positiv udvikling. Det kan nu aflæses direkte af rangslisten over verdens største søfartsnationer. Danmark har passeret Tyskland og er dermed rykket op på sjettepladsen målt på opereret tonnage, hvilket dækker over ejede eller indchartrede skibe opereret af danske rederier.

”Det er glædeligt at se, at dansk skibsfart atter har fået damp under kedlerne og udbygger dets globale styrkeposition. Den blå vækstplan vil forhåbentlig bidrage til at sætte yderligere fart på, så vi i de kommende år vil se fortsat vækst både i den dansk opererede tonnage, men også i antallet af skibe under dansk flag”. siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Listen over verdens største operatørnationer er nu:

  1. Grækenland
  2. Japan
  3. Kina
  4. Singapore
  5. USA
  6. Danmark
  7. Tyskland

(Yderligere detaljer kan læses hos IHS Markit Seaweb (kræver login)).

USA på femtepladsen er kun 7 mio. bruttotons foran Danmark og derfor inden for realistisk afstand. Så der er begrundet håb om yderligere dansk fremgang på ranglisten.

En fremgang, der vil blive hjulpet på vej af den vækstplan for Det Blå Danmark, som regeringen præsenter mandag d. 22. janaur.

Kontakt: Jesper Christiansen, presserådgiver, tlf. 9133 7017, jec@em.dk

Nøgleord

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum