Erhvervsministeriet

Danmark rykker frem på listen over verdens største søfartsnationer

Del

Den dansk-kontrollerede flåde vokser. Danmark rykker én plads frem og ligger på sjettepladsen over verdens største søfartsnationer målt på opereret tonnage.

Dansk skibsfart har vind i sejlene fra starten af 2018 og rykker frem på listen over de største søfartsnationer. Det viser den seneste opgørelse fra IHS Markit (Sea-web).

Dansk skibsfart er i øjeblikket inde i en positiv udvikling. Det kan nu aflæses direkte af rangslisten over verdens største søfartsnationer. Danmark har passeret Tyskland og er dermed rykket op på sjettepladsen målt på opereret tonnage, hvilket dækker over ejede eller indchartrede skibe opereret af danske rederier.

”Det er glædeligt at se, at dansk skibsfart atter har fået damp under kedlerne og udbygger dets globale styrkeposition. Den blå vækstplan vil forhåbentlig bidrage til at sætte yderligere fart på, så vi i de kommende år vil se fortsat vækst både i den dansk opererede tonnage, men også i antallet af skibe under dansk flag”. siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Listen over verdens største operatørnationer er nu:

  1. Grækenland
  2. Japan
  3. Kina
  4. Singapore
  5. USA
  6. Danmark
  7. Tyskland

(Yderligere detaljer kan læses hos IHS Markit Seaweb (kræver login)).

USA på femtepladsen er kun 7 mio. bruttotons foran Danmark og derfor inden for realistisk afstand. Så der er begrundet håb om yderligere dansk fremgang på ranglisten.

En fremgang, der vil blive hjulpet på vej af den vækstplan for Det Blå Danmark, som regeringen præsenter mandag d. 22. janaur.

Kontakt: Jesper Christiansen, presserådgiver, tlf. 9133 7017, jec@em.dk

Nøgleord

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum