Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Danmark presser på for globale klimaambitioner i ny erklæring

Del

Energi-, forsynings- og klimaministeren udsender sammen med en række andre ambitiøse lande en ny erklæring, hvor man presser på for at øge klimaindsatsen globalt.

Regeringen viser med erklæringen internationalt lederskab sammen med andre ambitiøse lande, der stræber efter at holde stram snor i Parisaftalens målsætninger. Konkret lover landene i ”A Declaration for Ambition” at undersøge mulighederne for at øge deres egne klimaambitioner. Samtidig understreger landene vigtigheden af at få sikret et solidt regelsæt for Parisaftalen på COP 24 i Polen til december. Endelig sender landene også et klart signal om deres fulde støtte til FN’s Generalsekretær, António Guterres, og hans planer om at holde et klimatopmøde i 2019.

”Jeg er meget glad for at stå helt fremme sammen med en gruppe af verdens ambitiøse lande, der hermed understreger vigtigheden af den internationale klimaindsats. Samtidig giver vi vores opbakning til FN’s Generalsekretær og hans lederskab på klimaområdet op mod det planlagte klimatopmøde i 2019 – og det mener jeg, er et stærkt og vigtigt signal til omverdenen i vores stræben efter af nå Parisaftalens mål”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Deklarationen indeholder:

  • En forpligtelse til at se på mulighederne for at øge sine klimaambitioner
  • En understregning af vigtigheden af at få vedtaget et stærkt regelsæt for Parisaftalen  på COP24 i december.
  • Anerkendelse af FN’s Generalsekretærs lederskab på klimaområdet og vigtigheden af det kommende klimatopmøde, der afholdes i 2019.
  • I alt har 23 lande tilsluttet sig erklæringen deriblandt Tyskland, Spanien, Holland, Canada, Sverige, Storbritannien, Norge, Mexico, New Zealand og Danmark.

Kontakter

Pressekontakt: Lasse Bendtsen, tlf: 4172 3884, lasab@efkm.dk

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum