WFP - FN’s World Food ProgrammeWFP - FN’s World Food Programme

Danmark øger sit bidrag til Rohingya flygtninge og værtssamfund gennem WFP

Del

KØBENHAVN – Den danske minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs annoncerede i dag et bidrag på yderligere 30 millioner kroner til at dække de akutte fødevarebehov blandt Rohingya flygtninge og værtssamfund. Det skete efter et netop afsluttet besøg i flygtningelejrene i Kutupalong-Balukhali, Cox’ Bazar sammen med eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme (WFP) David Beasley.

WFP/ Saikat Mojumder
WFP/ Saikat Mojumder

Cox’ Bazar har været en af WFP’s største indsatser i Asien siden august 2017, da mere end 700.000 Rohingya flygtninge begyndte af flygte fra undertrykkelse og vold i Rakhine-staten i Myanmar. Den danske regering var en af de første donorer til at støtte WFP’s katastrofeindsats blandt Rohingya flygtningene. Danmark har siden august 2017 givet 85 millioner kroner til WFP’s indsatser i forbindelse med krisen og fortsætter med at støtte de, der er berørte gennem både humanitær og udviklingsstøtte.  

Under det to dage lange besøg i Cox’ Bazar så Tørnæs og Beasley på nært hold WFP’s generelle fødevareassistanceprogrammer, indsatsen i forhold til katastrofeforebyggelse, ernæringscentre og skolemadsprogrammer samt lejrstyring og ingeniørarbejde udført af WFP sammen med den Internationale Organisation for Migration og FN’s Flygtningehøjkommissariat, UNHCR. 

Ministeren understregede behovet for yderligere samarbejde, dialog og vedvarende indsatser fra det internationale samfund. ”Det er et år siden jeg sidst besøgte disse lejre. Jeg er glad for at se de positive forandringer. Rohingya flygtningenesmodstandsdygtighed er tydelig for os alle. Jeg er imponeret over resultaterne af den samlede indsats fra det internationale samfund og Bangladeshs regering.”

”Der er selvfølgelig meget mere at gøre. Dog må jeg udtrykke min taknemmelighed for det arbejde, som FN’s World Food Programme gør for 870.000 flygtninge i forhold til beskyttelse, fødevarer og husly. Jeg bifalder også den store indsats fra regeringen i Bangladesh i arbejdet med at støtte Rohingya flygtningene. Vi i Danmark forpligter os på fortsat at støtte Bangladesh,” siger Tørnæs.

David Beasley siger: ”I det seneste år er jeg blevet hjemsøgt af de historier, jeg fik fortalt her i Cox’ Bazaraf mennesker, som har overlevet ubeskrivelig forfølgelse i Myanmar. Det glæder mig usigeligt at vende tilbage og se de tydelige forbedringer og jeg er mere end nogensinde besluttet på, at FN’s World Food Programme vil være der for mennesker i nød. Der skal mere arbejde til for at støtte Rohingyaerne og de lokale samfund i Bangladesh. Det internationale samfund må arbejde sammen med Bangladesh for at give Rohingya børnene ikke bare håb om en bedre fremtid, men også redskaberne til at blomstre, herunder fødevarer, sundhed og uddannelse.” 

”Krisen må ikke blive glemt. Jeg er taknemmelig overfor befolkningen i Bangladesh og deres indsats for at sikre et tilflugtssted til de, som flygtede fra Myanmar og jeg er taknemmelig for de økonomiske bidrag fra og partnerskabet med Danmark, som har gjort det muligt for WFP at fortsætte sit arbejde her,” sagde Beasley. 

Det fælles besøg til Bangladesh understregede det strategiske samarbejde mellem Danmarks regering og FN’s World Food Programme for at fremme fødevaresikkerhed, særligt i udsatte lande og kontekster, for at udrydde sult inden 2030 og partnerskaber for at opnå verdensmålene. 

Om dansk Humanitær Assistance og Udviklingssamarbejde: Danmark støtter Rohingyaer i Myanmar og Bangladesh gennem flere partnere såsom WFP, UNHCR, ICRC, IOM, Dansk Flygtningehjælp og andre NGO’er via programmer for 318 millioner kroner i humanitær bidrag.

Ud over WFP projekterbesøgte udviklingsministeren også andre dansk-støttede humanitære projekter indenfor beskyttelse, fødevarer, husly for flygtninge. Derudover har Danmark tilpasset sit bilaterale landeprogram ved at tildele yderligere 83 millioner kroner til at øge modstandsdygtigheden blandt de lokale værtssamfund, som er blevet påvirket af massemigrationen. 

Nøgleord

Kontakter

Maherin Ahmed, WFP/Dhaka, Mob. +880 1755642160 maherin.ahmed@wfp.org
Silke Buhr, WFP/Rom, Mob. +393400600590 Silke.Buhr@wfp.org

Billeder

WFP/ Saikat Mojumder
WFP/ Saikat Mojumder
Download
WFP/ Saikat Mojumder
WFP/ Saikat Mojumder
Download
WFP/ Saikat Mojumder
WFP/ Saikat Mojumder
Download
WFP/ Saikat Mojumder
WFP/ Saikat Mojumder
Download

Links

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN’s World Food Programme – redder liv under katastrofer og forandrer liv for millioner af mennesker gennem bæredygtig udvikling. WFP arbejder i mere end 80 lande i verden, giver fødevareassistance til mennesker fanget i konflikter og katastrofeområder og skaber grundlaget for en bedre fremtid.

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

FLEKSIBLE BIDRAG GJORDE DET MULIGT FOR WFP AT NÅ FREM TIL VERDENS FORDREVNE OG FORSØMTE I 201815.1.2019 14:29:25 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) modtog knap DKK 2,9 milliarder (US$ 440 millioner) i fleksible bidrag i 2018, hvilket svarer til en ti procents stigning i forhold til 2017. Fleksible bidrag gør det muligt for WFP at anvende pengene hvor og hvornår behovet er størst og giver mulighed for at reagere hurtigt på akutte katastrofer samt opretholde livreddende assistance under forsømte og langvarige kriser. I Sahel betød den umiddelbare adgang til fleksible midler, at WFP kunne kick-starte indsatsen i forhold til den værste høstsæson i fire år, nå ud til over 3 millioner mennesker med fødevareassistance samt afværge en enorm fødevarekrise. Fleksible bidrag hjalp WFP til at opretholde assistance til næsten 900,000 Rohingya flygtninge i Bangladesh, at optrappe støtten til fordrevne i Columbia og at levere nødhjælp til landmænd ramt af alvorlig tørke i Madagascar. ”Det er ret simpelt: fleksible midler gør det muligt for os at reagere mere resolut og effektivt og dermed levere den ma

ERNÆRING OG KVINDERS SELVBESTEMMELSE – FUNDAMENTET FOR UDVIKLING I SRI LANKA26.11.2018 15:52:12 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) og FN’s Befolkningsfond (UNFPA) i Sri Lanka indledte i dag et nyt fælles projekt for at forbedre kvinders ernæring og selvbestemmelse samt for at fremme ligestilling mellem kønnene i Sri Lanka. Projektet vil give adgang til vigtig information og ydelser relateret til seksuel og reproduktiv sundhed, ernæring og fødevaresikkerhed i løbet af det kommende år.

Stigende fødevarepriser i lande med konflikt burde forårsage "chok og forargelse"16.10.2018 07:02:00 CESTPressemeddelelse

KØBENHAVN – Ny forskning fra FN’s World Food Programme (WFP), lanceret på FN’s Internationale Fødevaredag (World Food Day), viser, at fødevarer i stigende grad bliver økonomisk utilgændelige i lande med konflikt eller som er udsat for politisk ustabilitet. I snesevis flere lande sætter vedvarende høje fødevarepriser håbet om et nærende måltid uden for rækkevidde for millioner af mennesker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum