Udenrigsministeriet

Danmark og Sverige lancerer erklæring om transport til og fra Bornholm

Del

Erklæringen kommer efter løbende konstruktiv dialog mellem den danske og svenske regering om transitudfordringerne i Øresundsregionen.

Danmark og Sverige er nået til enighed om en fælles erklæring om transitten i Øresundsregionen. Særligt Covid-19 pandemien skabte store udfordringer for transitten. Det har derfor været en central ambition for den danske regering at finde en god og holdbar løsning, der også i fremtiden kan sikre transitten i Øresundsregionen. Danmark og Sverige har løbende haft en tæt dialog om sagen, som nu er mundet ud i den fælles erklæring.  

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Jeg er selv fra Bornholm og ved, hvor stor betydning det har i hverdagen, at man let kan komme til og fra øen. Det er en livsnerve for rigtig mange mennesker. Jeg er glad for, at vi nu kan cementere en fælles ambition med vores svenske naboer om at skabe en endnu mere fri og flydende transportkorridor til både Bornholm og Kastrup Lufthavn gennem Sverige.”

I erklæringen fremgår blandt andet, at Danmark og Sverige vil værne om den frie bevægelighed i grænseregionen og transitkorridorerne til Bornholm og Kastrup Lufthavn. Helt konkret vil der blive oprettet faste kontaktpersoner ved de relevante myndigheder, som skal sikre en enkel og direkte dansk-svensk informationsudveksling i relation til transitkorridorerne.

Transitkorridoren fra Sjælland til Bornholm via Sverige har stor praktisk betydning for danskernes muligheder for at rejse mellem Bornholm og resten af Danmark. Samtidig er korridoren til Kastrup Lufthavn vigtig for rejsemulighederne for tusindvis af borgere og erhvervslivet i det sydlige Sverige.

Den fælles erklæring ændrer ikke på, at Danmark og Sverige også fremover vil kunne indføre de nationale indrejserestriktioner, som man finder nødvendige i en krisesituation.

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum