Erhvervsministeriet

Danmark og Kina indgår ny maritim samarbejdsaftale

Del

Erhvervsministeren underskrev i dag en ny dansk-kinesisk samarbejdsaftale om grøn maritim teknologi, skibsbygning og offshore-udstyr.

I forbindelse med sit besøg i Kina har erhvervsminister Brian Mikkelsen i dag, den 23. februar 2017, underskrevet en ny samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) om grøn skibsbygning. Aftalen er indgået med det kinesiske ministerium for industri og IT (MIIT).

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Kina har en af verdens største skibsbygningsindustrier, og de har i disse år et stærkt fokus på energieffektiv og miljøvenlig skibsbygning. Danske maritime industrivirksomheder er særligt dygtige, når det gælder grønne maritime løsninger, og der ligger derfor et stort vækstpotentiale for Danmark, hvis vi kan styrke samarbejdet med Kina og øge eksporten af danske maritime produkter”.

I 2014 indgik Danmark og Kina for første gang en samarbejdsaftale om grøn skibsbygning, men aftalen udløb i 2016. Derfor indgår erhvervsministeren nu en ny og udvidet aftale, der også inkluderer samarbejde om offshore-udstyr, til gavn for danske maritime industrivirksomheder med interesse i det kinesiske marked.

Erhvervsministeren mødtes i dag også med den kinesiske transportminister for at diskutere shipping og samarbejdsmuligheder mellem Danmark og Kina inden for maritim transport.

Pressekontakt

Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum